filmbeillő rablás

2018.03.09. 21:12

32 romániai ATM-et fosztottak ki egyszerre

A kiberbűnözők vírussal fertőzték meg az egyik nagy bank rendszerét.

Egyetlen éjszaka alatt 3,8 millió lej (majd 270 millió forint) készpénzt szereztek Romániában egy bűnbanda tagjai, akik – ügyes hekkerek lévén – néhány gombnyomással nyitottak ki 32 darab bankautomatát- írja a maszol.ro. Az eset még 2016-ban történt, de csak most került nyilvánosságra.

A szervezetbűnözés és terrorizmus elleni román ügyészség, a DIICOT eljárást indított az ügyben, és sikerült is letartóztatni a bandavezért, Dmitrij Kvasovot.

Az orosz hekker, társai és egy vírus segítségével sikeresen beférkőzött a Raiffeisen Bank informatikai hálózatába, majd átvette az irányítást a bank összes romániai ATM-je fölött.

A bandatagok a 2016. szeptember 3-ról 4-re virradó éjszaka napszemüvegben, tetőtől-talpig beöltözve, zsákkal a kezükben várakoztak az automaták előtt, amelyek -a hekkerek néhány gombnyomására- egyszerre és azonnal kiadták az összes pénzt.

A bűnözők csak azért nem tudtak még több pénzt zsákmányolni, mert nem voltak elegen ahhoz, hogy az összes automata elé bandatagot állítsanak.

Az ügyben még tart a nyomozás.

Borítókép:  DarkMediaMotion/Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!