nincs kímélet

2018.04.10. 12:23

A természet bánt el Kína legnagyobb uralkodójával

Ledöntötte az erős szél a birodalomalapító kínai császár, Csin Si Huang-ti gigantikus szobrát a kelet-kínai Santung tartományban.

This photo taken on April 7, 2018 shows workers lifting a toppled statue of China's first emperor "Qin Shi Huang" in Binzhou in China's eastern Shandong province. A strong gale force wind has toppled a giant statue of China's first emperor Qin Shi Huang and flattened its face at a popular tourist site in eastern Shandong province. / AFP PHOTO / - / China OUT

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: AFP

Az első kínai császár 19 méteres bronzszobrát 2005-ben emelték Pincsouban a térség idegenforgalmának fellendítése céljából.

Forrás: AFP PHOTO

A hattonnás műalkotás arccal előre dőlt le a kőtalapzatról a pénteki erős szélben. Hamar munkások érkeztek a helyszínre, és a sérült szobrot elszállították.

A Csin-dinasztia megalapítója Kr. e. 230 és 221 között leszámolt vetélytársaival, és egységes birodalommá formálta a hadakozó fejedelemségeket. Ő építtette a kínai nagy falat és őt temették el a híres agyaghadsereggel.

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!