felelőtlenség

2018.04.18. 06:12

Medve vitte be a pályára a meccslabdát

Az esetből hatalmas botrányt csináltak az állatvédő szervezetek.

Nem mindennapi jelenetsor játszódott le a Mashuk-KMV–Angusht orosz harmadosztályú labdarúgó mérkőzés előtt. A szervezők egy grizzly medvét vezettek be a pálya szélére, ami tapsoltatta a nézőket, majd átadta a játékvezetőnek a meccslabdát. Az eset kiverte a biztosítékot az állatvédőknél.

A szervezők úgy ítélték meg, hogy hatalmas poén lenne, ha egy medve is szerepet kapna a meccs előtti műsorban. A videofelvételek szerint a Tim névre keresztelt grizzly medvét egy pórázon vezették be a pálya széléhez, ahol tapsolt egy sort, majd átadta a játékvezetőnek a meccslabdát. Az állat egyébként korábban egy cirkuszban szerepelt. Az eset hatalmas botrányt generált az állatvédő szervezeteknél.

Nem elég, hogy embertelen, de elképesztően veszélyes egy fogságban tartott medvét a labda átadására felhasználni. Oroszországnak a medve az egyik szimbóluma, szóval remélem, hogy az emberek mutatnak némi könyörületet, és abbahagyják az állat zaklatását – mondta Elisa Allen, a PETA nevű állatvédő szervezet igazgatója.

Az Angusht Facebook-oldala szerint a két hónap múlva esedékes oroszországi világbajnokság nyitóceremóniáján is bevetették volna Timet. A FIFA azóta természetesen elhatárolódott az orosz klub kijelentésétől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában