születésnap

2018.04.13. 21:35

Tiltott gyümölcsökkel köszöntötték a világ legidősebb gorilláját

A 61 éves nőstény 1959-ben került Berlinbe, miután egy francia matróz vele fizetett a kocsmában fogyasztott italért.

Europe's oldest gorilla Fatou eats her birthday cake as she turns 61 on April 13, 2018 at the Zoologischer Garten zoo in Berlin. Fatou is the oldest gorilla of her kind living in Europe.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: John MACDOUGALL

A világ legidősebb nőstény gorillájának 61. születésnapját ünnepelték pénteken a berlini állatkertben. Az ünnepelt, Fatou rizstortát kapott túróval és olyan gyümölcsökkel, amelyektől amúgy el van tiltva előrehaladott kora és azok magas cukortartalma miatt.

„Egy kissé lassan jár, és már nincsenek fogai, amúgy jól van” – közölte Ruben Gralki, aki 20 éve gondozza az állatot.

Fatou egy, az amerikai Little Rock állatkertjében élő emberszabású főemlőssel, Trudyval osztozik a világ legöregebb nőstény gorillája címen. Valójában egyik állat pontos életkora sem ismert, mert vadon születtek.

Fatou gyümölcsös, túros rizstortájával
Forrás: AFP PHOTO: | Fotós: John Macdougall

Fatou 1959-ben került Berlinbe, ahol akkor kétévesre becsülték a korát. Egy francia matróz a gorillabébivel fizetett az italért, amelyet egy marseille-i kocsmában fogyasztott.

Az igazgató, Andreas Knieriem az állatkert élő legendájának nevezte az öreg gorillahölgyet. Mindazonáltal nem Fatou a berlini állatkert legidősebb lakója, ezzel a titulussal egy Ingo nevű flamingó dicsekedhet, amely 1948 óta él az állatkertben.

Borítókép: Fatou, a berlini állatkertben élő 61 éves nőstény gorilla születésnapi tortájával

Forrás: AFP/John Macdougall

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!