emlékezetes könyvbemutató

2018.05.31. 16:44

A Szent Pál-székesegyházba is ellátogatott Paddington mackó

A kedves mesefigurával a tavaly elhunyt Michael Bondra, a Paddington-könyvek szerzőjére emlékeztek Londonban.

London, 2018. május 30. Michael Bond angol gyermekkönyvíró leghíresebb alakja, Paddington mackó óriás mása áll a londoni Szent Pál-székesegyház előtt 2018. május 30-án. Bond utolsó, Paddington a Szent Pál-székesegyházban (Paddington at St Paul’s) című kötete 2018 júniusában, a szerző halálának első évfordulójára időzítve jelenik meg. 2018-ban ünneplik az első Paddington-könyv megjelenésének hatvanadik évfordulóját is. (MTI/EPA/Will Oliver)

A csütörtökön megjelent könyvet Bond lánya, Karen Jankel mutatta be a Szent Pál-székesegyháznál. Mint elmondta: Paddington szinte az életük részévé vált, az író sohasem feledkezett meg róla hosszú időre.

A 91 évesen elhunyt Bond utolsó Paddington-kötete hatvan évvel az után készült, hogy az első könyv, A medve, akit Paddingtonnak hívtak megjelent.

A történet főhőse, a Peruból Londonba érkező, narancslekvár-imádó mackó, akit egy londoni pályaudvarról neveznek el pártfogói, világszerte roppant népszerű lett.

Bond több mint húsz könyvet írt még kalandjairól, amelyek 35 millió példányban keltek el, és két játékfilm is készült belőlük.

Paddington mackó óriás mása mellett áll özvegye, Sue Bond (j) és lánya, Karen Jankel a londoni Szent Pál-székesegyház előtt (MTI/EPA/Will Oliver)

A könyvbemutató alkalmából szerdán egy Paddington-jelmezes figura fogadta az érdeklődőket a székesegyháznál, ahol novemberben a néhai szerző búcsúztatását tartották. A szervezők gyermekprogramokkal is várták a családokat.

„Szép lenne, ha hatvan év múlva is ismernék az emberek Paddingtont, vagy akár az után is, ki tudja” – fogalmazott az író hagyatékáról a lánya.

Borítókép: MTI/EPA/Will Oliver

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!