boldog öregkor vár rájuk

2018.06.12. 07:15

Nyugdíjas otthont kapnak a cirkuszi elefántok

Két neves állatvédő csoport Európa első olyan menhelyét hozza létre, ahol szabadon élhetnek a nyugalomba vonult állatok.

Forrás: Shutterstock

A World Animal Protection nevű csoport és az Elephant Haven jótékonysági szervezet a Franciaország középső részén lévő Limousin térségben alakítja ki a menhelyeket, amelyek egy része már ősztől működni fog.

Az európai cirkuszok műsoraikban több mint száz elefántot használnak.

„Európában nincs olyan hely, ahová visszavonulhatnának az elefántok, ezért örülünk annak, hogy biztonságos menedéket nyújthatunk számukra” – közölte Tony Verhulst, az Elephant Haven társalapítója.

A menedékhelyeken építenek teraszt is a látogatók és turisták számára, ahonnan biztonságosan megtekinthetik a szabadon kóborló állatokat.

Az elefántmenhely ötlete annak nyomán merült fel, hogy a két csoport sikeresen lobbizott a dán parlamentben, amely a közelmúltban elkötelezte magát arra, hogy betiltsa a vadállatok alkalmazását cirkuszokban.

Európa 14 országában léptettek már életbe hasonló tilalmat, többségük idén emelkedett jogerőre.

„Hatalmas győzelem számunkra Dánia elköteleződése a cirkuszi elefántok betiltása mellett, része annak az európai láncreakciónak, amelynek célja, hogy véget vessenek ezen méltóságteljes állatok szenvedésének és boldogtalanságának” – mondta Steve McIvors, a WAP vezérigazgatója.

Borítókép: Illusztráció/Dániában már betiltották a vadállatok alkalmazását cirkuszokban

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!