Gamer-siker

2018.06.01. 15:00

Tarol a magyar számítógépes szerepjáték

Közel 109 ezer euró támogatást söpört be a Black Geyser.

The German e-athlete Kuro 'KuroKy·' Salehi Takhasom (2-L) conferres with his team mates before the beginning of the semi-final game at the ESL One e-sport event in the Barclaycard Arena in Hamburg, Germany, 29 October 2017. The event is one of the biggest e-sport events in Germany. Contestants are playing the computer game 'Dota 2' for a prize of one million US dollars. Photo: Marek Majewsky/dpa

Közösségi finanszírozási kampánya során óriásit kaszált a magyar fejlesztésű Black Geyser: Couriers of Darkness című számítógépes szerepjáték – írja az Origo. A Kickstarter oldalon már a pénzgyűjtésre szánt időszak felénél összejött a játék elkészítéséhez szükségesnek ítélt 50 ezer euró támogatás, a kampány végére pedig összesen közel 109 ezer euró, durván 35 millió forint támogatás gyűlt össze.

A játék karakterei
Fotó: www.blackgeyser.com

A GrapeOcean projektjét tehát tűkön ülve várják a legnagyobb „kockák”. Ráadásul aki ezek után is szeretne hozzájárulni a játék elkészüléséhez, az továbbra is megteheti a PayPalen keresztül, részletek a Black Geyser weblapján érhetőek el.

Tovább fokozza az izgalmakat, hogy a pluszban összejött pénzből ugyanis a tervek szerint további extrákat és tartalmak kap a játék: készül hozzá francia, német, olasz, lengyel, orosz és spanyol lokalizáció, támogatni fogja a komolyabb moddolást, lesz benne egy-egy extra karakterfaj és karakterosztály és egy új terület.

Borítókép: illusztráció

Forrás: AFP / Marek Majewsky / DPA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!