tokió 2020

2018.07.22. 17:23

Bemutatták az olimpia kabalafiguráit

Bemutatták vasárnap a 2020-as tokiói olimpia és paralimpia kabalafiguráit.

“MIRAITOWA” (L), a mascot of Tokyo 2020 Olympic Games, and “SOMEITY”(R), a mascot of Tokyo 2020 Paralympic Games, are opened to public in Tokyo on July 22, 2018. “MIRAITOWA” means future and eternity, and “SOMEITY” means Someiyoshino (representative Japanese cherry) and so mighty. 2020 Summer Olympics is scheduled to take place from 24 July to 9 August. (Photo by Alessandro Di Ciommo/NurPhoto)

Fotó: NurPhoto

Az ötkarikás játékok egyik szimbóluma egy kék-fehér kockás, hegyes fülű mesefigura lett, amely a Miraitova nevet kapta. Ez egy szóösszetétel a japán mirai és tova szavakból, előbbi azt jelenti, jövő, utóbbi pedig örökkévalóság.

Paralimpiai „testvére” rózsaszín-fehér mintás, és galléros köpenyt visel. Őt Szomeiti névre keresztelték, ami a cseresznyefa virágzására utal.

A figurákat Tanigucsi Rio illusztrátor tervezte, elképzelésével a szavazatok több mint felét zsebelte be. A voksoláson ötmilliónál is több tanuló vett részt.

Borítókép: AFP / NurPhoto / Alessandro Di Ciommo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!