legenda

2018.07.28. 22:01

Eladó Carlo Ponti olasz producer egykori római luxusvillája!

A via Appia Anticán fekvő villában a filmvilág számtalan híressége fordult meg egykor: olyan rendezők, mint Federico Fellini, Vittorio De Sica és Roberto Rossellini.

Carlo Ponti et Sophia Loren au Festiva de Cinéma à Cannes en mai 1958.

Fotó: leemage

Eladó 19 millió euróért (6,2 milliárd forintért) Carlo Ponti Oscar-díjas olasz producer 1950-es évekbeli római luxusvillája.

A via Appia Anticán fekvő villában a filmvilág számtalan híressége fordult meg egykor: olyan rendezők, mint Federico Fellini, Vittorio De Sica és Roberto Rossellini vagy hollywoodi filmsztárok, mint Anthony Quinn és Kirk Douglas. Alberto Sordi színész-rendező pedig ott forgatta az Egy taxis New Yorkban című filmje első jelenetét.

A két épületből álló luxuslakhely mintegy 1300 négyzetméteres belső terében egyebek mellett két olyan szoba is, amelyben antik római mozaik borítja a padló. De tartozik a villához egy másfél hektáros park és egy fűtött medence is – írja a firenzei ügynökség, amely meghirdette a házat.

A falakkal körülvett ingatlanban Ponti, a filmcsillag Sophia Loren férje, az Országúton Oscar-díjas producere a vendégeinek egy olyan szobát is gyakran megmutatott, amelynek fala és plafonja hatalmas mészkőtömbökből épült, a padlóját pedig óriási Medúza-fejet ábrázoló római kori mozaik díszítette. A hirdetés szerint ez a szoba ma is megvan.

A birtokon fekvő villa főépülete kétszintes, 680 négyzetméteres. A második szinten öt hálószoba, fürdőszobák, könyvtár és egy romantikus télikert található. A főépület mellett álló 600 négyzetméteres ház külön is megvásárolható.

A főépület az 1800-as években épült egy olyan ősi bazaltbánya maradványaira, amelyből a híres római út, a via Appia Antica köveit termelték ki. A villát többször átépítették, a jelenlegi tulajdonos, aki az 1980-as években a Ponti családtól vásárolta meg, teljesen felújította.

Carlo Ponti, akinek nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Doktor Zsivágó, a Zabriskie Point, a Nagyítás vagy a Házasság olasz módra, 2007-ben hunyt el, 94 évesen.

Borítókép: Carlo Ponti és felesége Sophia Loren 1958-ban /AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!