Ravasz ötlet

2018.07.30. 14:52

Hegedüléssel cselezné ki a tolvajokat egy amerikai zálogház

Az üzlet nemrég tizennégyezer forintnyi összegért vett meg egy hetvenmilliós hegedűt, amiről később kiderült, hogy lopott.

Ötven dollárért (14 ezer forint) adtak zálogba egy 250 ezer dollárt (69 millió forint) érő, és mint később kiderült, lopott antik hegedűt Massachusetts államban – közölték a helyi hatóságok.

A Ferdinando Gagliano neves olasz hegedűkészítő által jegyzett 1759-es hangszer a múlt héten bukkant fel egy somerville-i zálogházban.

Az LBC Boutique and Loan üzletvezetője, Dylan McDermitt szerint a hegedűt a bolt egyik új alkalmazottja vette be, mit sem sejtve a kézzel készített hangszer valódi értékéről. Az üzlet azt tervezte, hogy az előírásoknak megfelelően 30 napig megőrzi a hangszert, mielőtt eladásra kínálja. Számításaikat azonban keresztülhúzta a rendőrség, amikor közölte, hogy a hegedűt egy környékbeli házból lopták el július elején.

McDermitt szerint

a zálogház alkalmazottjai a jövőben meg fogják kérni azokat, akik hegedűt akarnak eladni, hogy játsszanak a hangszeren, bizonyítva, hogy az valóban az övék.

A hangszer azóta visszakerült tulajdonosához. A hatóságok szerint az ember, aki bevitte a zálogházba, nem büntetett előéletű. Az ügyben még tart a nyomozás.

Borítókép: Elnur/Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!