mega millions

2018.10.24. 21:00

Leakasztották a történelem legnagyobb lottónyereményét

Legalább egy szelvényen helyesen tippelték meg mind a hat számot az egyik amerikai lottón, amelyen a lottótörténetben soha nem látott összeget, 1,6 milliárd dollárt (452,4 milliárd) forintot ígér a főnyeremény.

An Illinois Lottery billboard advertisement, featuring the Mega Millions, is seen on the northwest side along the I-90 Kennedy Expressway in Chicago, IL on October 20, 2018. The jackpot is now $1.6 billion, a record breaking Mega Millions jackpot. Currently the jackpot is tied with the largest jackpot in U.S. history. (Photo by Patrick Gorski/NurPhoto)

Fotó: NurPhoto

A Mega Millions lottótársaság szerda hajnali közlése szerint a nyertes szelvényt Dél-Karolina államban vásárolták. Egyéb részlet egyelőre nem ismert, ám ha egyetlen lottózóé az egész nyeremény, akkor az világrekord lesz a lottójátékok történetében.

Egy másik lottón (Powerball) 2016 elején hasonló összeget, 1,58 milliárd dollárt nyertek a győztes szelvénnyel, de akkor három játékos osztozott az addig példátlan nyereményen.

A 44 államban játszott Mega Millions lottón

az 5, 28, 62, 65, 70 számokat, és az 5-ös pótszámot húzták ki kedd este.

Egy szelvény két dollárba kerül, és a fogadónak öt számot kell helyesen megtippelnie 1 és 70 között, továbbá egy pótszámot az 1 és 25 között.

A főnyeremény megütésének esélye nagyon csekély, 1 a 302,5 millióhoz, és a szisztémán rendre úgy változtatnak, hogy egyre nehezebb legyen nyerni.

Az induló főnyeremény 40 millió dollár, amely legalább 5 millió dollárral emelkedik minden, jackpot nélküli húzás alkalmával.

A Mega Millions lottón a jackpot július óta halmozódott, amikor kaliforniai irodai dolgozók egy csoportja 543 millió dollárt nyert.

A lottónyeremény adóköteles, és a teljes összeget csak akkor fizetik ki, ha a nyertes hajlandó részletekben, 29 éven át felvenni azt.

Borítókép: AFP / NurPhoto / Patrick Gorski

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!