szeretet

2018.10.24. 14:18

Megható: így örül gazdijának a süket, vak kutyus (videó)

Különleges képességei miatt sokkal több dologra képes, mint más állatok.

Ez a vak és süket kutya bebizonyította, hogy valóban létezik feltétel nélküli szeretet – írja a Borsonline.

Ő itt Opal, a nyolchónapos dupla merle kutyus. A dupla merle egy színtípus, két foltos, vagyis merle egyedből tenyésztették: az ilyen állatok pigmenttermelő-képessége rossz, ezért általában fehérek, és ezért is gyakori köztük a süket és vak egyed. Opalt egy menhelyről hozta el két gazdája, akik egyenesen imádják őt – még ha a kutyus sosem láthatja és hallhatja őket.

Hiába különbözik a szomszédság többi kutyájától, szerencsére Opal minden más kutyusos szuperképessége tökéletesen működik. Noha Opal süketként és vakként született a helytelen tenyésztés miatt, különleges képességei miatt sokkal több dologra képes, mint más kutyák, ezért pedig nagyszerű kapcsolatot ápol az gazdáival. Olyannyira erős köztük a kapcsolat, hogy például amikor „apukája” hazajön, Opal kiválóan megérzi azt tökéletes szimatjával.

„A kertben, a kocsibeálló mellett várakozik minden nap addig, amíg meg nem érzi, amit a legjobban vár. Nem tudom pontosan, hogy hogyan képes különbséget tenni a szomszéd kocsijától, de az egyáltalán nem érdekli. Aztán amikor megérzi a miénket, megőrül. Nagyon édes!” – írja gazdája a videó alatt.

A pár, akik örökbe fogadták Opalt, egy saját Instagram-oldalt is készített a kutyusnak, és rengeteg gyönyörű pillanatot osztanak meg a négylábú mindennapjairól. Elmondásuk szerint a közösségi média segítségével a helytelen állattenyésztésre és a szaporulatokra szeretnék felhívni a figyelmet.

Borítókép: instagram.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!