Stormy Daniels

2018.12.12. 05:48

A pornószínésznőnek ki kell fizetnie Donald Trump perköltségeit

A nő jó hírneve megsértéséért indított pert, mert Trump még áprilisban egy Twitter-bejegyzésben „lófejűnek” nevezte őt.

Egy Los Angeles-i szövetségi bíróság kedden Donald Trump perköltségeinek megtérítésére és egy pénzbírság megfizetésére kötelezte Stormy Daniels pornószínésznőt, aki a jó hírnevének megsértése miatt perelte az amerikai elnököt.

James Otero szövetségi bíró döntése értelmében

a Stormy Daniels néven ismert pornószínésznő köteles megtéríteni Donald Trump 293 ezer dolláros ügyvédi költségeit és fizetnie kell további 100 ezer dollárt büntetésként,

miután a bíróság elutasította a jó hírnév megsértésének megállapítására vonatkozó keresetét.

Donald Trump ügyvédje, Charles Harder ugyan összesen csaknem 780 ezer dollár kártérítést követelt – 389 ezer dollárt az ügyvédi költségek megtérítésére, 389 ezret pedig büntetésként -, az ítélet után azonban elégedettségét hangoztatta. Az ügyvéd közleményt adott ki, amelyben azt hangsúlyozta, hogy ez „totális győzelem az elnök számára”.

Stormy Daniels – akinek eredeti neve Stephanie Clifford – az a pornószínésznő, aki azt állította, hogy 2006-ban egyéjszakás kalandja volt Donald Trumppal, és hallgatásáért cserébe Trump ügyvédje, Michael Cohen 130 ezer dollárt fizetett neki a 2016-os választási kampány idején.

A pornószínésznő jó hírneve megsértéséért indított pert, mert Trump még áprilisban egy Twitter-bejegyzésben „lófejűnek” nevezte őt. A keresetet a szövetségi bíróság elutasította, a bíró érvelése szerint ugyanis a minősítés szó szerint nem vehető „retorikai túlzás”, amely az amerikai politikai és közbeszédben elfogadott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!