Kontár munka

2018.12.11. 09:58

Botcsinálta favágók szeleteltek ketté egy házat

Egy 30 méteres fát döntöttek rá egy férfi otthonára – akit majdnem agyon is csapott a törzs.

Egy 30 méteres fa vágott ketté egy üllői házat, amiből az ott lakó Károly épp csak kisétált – számol be róla a Bors Online. A hatalmas fát nem a vihar csavarta ki a helyéről, hanem vitatható szakértelmű favágók döntötték ki.

A portál cikke szerint a férfi kertjében már napok óta folytak a munkálatok. Mint írják

a közel tíztonnás fát éppen akkor döntötték ki, amikor Károly kilépett a házból.

Szerencséje volt, ugyanis a fa az egész épületet szétrombolta. A férfi kutyája odabent volt, de túlélte, őt az egyik szobába találták meg a katasztrófavédők, ahogy a romok alatt kucorgott.

Fotó: Bors Online

„Ha Károly bent van a zuhanás idején, neki bizonyos, hogy vége. Úgy hallottuk, hogy egy barátjánál húzza meg magát, de mindene odalett: a számítógépe, laptopja, minden munkaeszköze” – mesélte a portálnak egy helybeli férfi. Kiderült: a favágókat annak az épületnek a tulaja bízta meg, akitől Károly bérelte a házat. A tulajdonos a TV2 Tények című műsorának azt nyilatkozta, hogy a fa kivágásakor szerinte nem szakszerűen jártak el az általa megbízott vállalkozó emberei.

Fotó: Bors Online

A szóban forgó vállalkozót a helyiek közül többen is ismerik, elmondásuk szerint már másoknak is okozott kárt. Egy lakos a Borsnak azt mondta:

egyelőre nem világos, hogy ki fogja megtéríteni a kárt, de valószínűleg kárszakértőt is fogadnak, hogy megállapítsák, kinek kell fizetnie.

A kár több millió forint lehet.

A katasztrófavédők közlése szerint az 50 négyzetméteres ház tetőzete és födémje beszakadt, károsodott a ház falazata is. A monori tűzoltók láncfűrésszel darabolták fel a fát, úgy szedték le a tetőről. A ház lakhatatlanná vált, de senki nem sérült meg.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!