elege lett

2018.12.20. 06:06

Hamburgerezővé alakítja Michelin-csillagos éttermeit a spanyol séf

Dani Garcia húsz csúcsgasztronómiában eltöltött év után olyan ételeket szeretne készíteni, amelyek a szélesebb közönség számára elérhetők.

Forrás: Shutterstock

A 42 éves sztárszakács alig egy hónappal azután tette közzé döntését a Twitteren, hogy Lisszabonban megkapta a Michelin-kalauz elismerését, amellyel a nevét viselő étterem lett Andalúzia második, háromcsillagos vendéglátóhelye.

„Amikor eléred az álmodat, eljön a pillanat a mérlegelésre: mi jön ezután?”

– nyilatkozta a La Vanguardia című napilapnak azután, hogy bejelentése nagy feltűnést keltett.

A séf arról vallott, hogy a csúcsgasztronómiában eltöltött húsz év után olyan ételeket szeretne készíteni, amelyek a szélesebb közönség számára elérhetők, 15-20 eurós (4800-6500 forint) fogásokban gondolkodik.

Véleménye szerint Spanyolországban időszerű lenne egy újabb gasztronómiai forradalom, mivel óriási szakadékot lát az átlagos éttermek és csúcsgasztronómia között.

Marbellai étterme jövő év októberében zár majd be, és steak house lesz belőle, amely elsősorban hamburgerek kínál majd.

Dani García emellett tovább bővíti BiBo nevű középkategóriás étteremhálózatát, Marbella és Madrid után Dohában nyit újabb vendéglátóhelyet.

„Elviszem az andalúz gasztronómiáról alkotott elképzelésemet a világ minden sarkába” – nyilatkozta.

Úgy hírlik, hogy a jövőre nyíló madridi Four Seasons szálloda éttermét is rábízzák majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!