romantikus randevú

2019.01.19. 07:20

Társra lelhet a legmagányosabb béka

Rómeó, a tíz éve egyedül élő különleges kétéltű egy bolíviai expedíciónak köszönhetően Valentin napon ismerkedhet meg jövendőbelijével.

Forrás: Vimeo

A Cochabamba Természettudományi Múzeum dolgozói talán még sosem várták olyan izgatottan a Valentin-napot, mint most. A 10 éve náluk élő hím Sehuencas-vízibékának ugyanis hamarosan meglesz az első randija – írta meg az örömhírt az Independentre hivatkozva az origo.hu.

Rómeóról sokáig azt hitték, hogy társ nélkül marad, ugyanis egy nagyon ritka fajról van szó. Viszont a múzeum egyik kutatóexpedíciója során további öt példányt találtak, közülük kettő ráadásul nőstény.

A kutatók most abban reménykednek, hogy Rómeó elfogadja majd párjának a nagyobbik nőstényt, Júliát. Összeszoktatásuk Valentin-napon, február 14-én lesz. Egyelőre a tudósok sem tudják, mit várhatnak az ismerkedéstől. Rómeó ugyanis nagyon régen nem találkozott egyetlen fajtársával sem, Júlia pedig egy vad, vehemens teremtés.

" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

Bár ebből úgy tűnhet, hogy Rómeón áll vagy bukik a faj megmenekülésének sorsa, valójában nincs rajta ekkora nyomás. Az expedíció során talált mind az öt békát befogták, így akkor is társítani tudják az állatokat, ha Júliával nem alakulnak terv szerint a dolgok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!