világrekorder

2019.03.28. 08:38

Íme, a politikus, akire mindenki felnéz

A világ legmagasabb politikusaként ismert el a Guinness Világrekordok egy New York-i önkormányzati képviselőt, aki 208 centiméter magas.

NEW YORK, UNITED STATES - OCTOBER 6: Turkish oriented pizza restaurant-chain owner and a three-time World Pizza Spinning Champion Hakki Akdeniz, Former Basketball player Robert E. Cornegy and Puerto rican boxer Edgar Berlanga pose for a photo during a press conference asthey support American rapper Jay Z's aid campaign for the Puerto rican victims of Hurricane Maria, in front of his restaurant in New York, USA on October 6, 2017. Volkan Furuncu / Anadolu Agency

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Volkan Furuncu

Robert Cornegynek, a brooklyni tanács tagjának szerdán a New York-i városházán adták át az igazolást arról, hogy ő a világ legnagyobb termetű politikusa.

A korábbi világrekorder a brit parlament egy 202 centiméteres tagja, az 1979-ben elhunyt Sir Louis Gluckstein volt.

„Utódja”, egy másik brit politikus már nem érte el a 2 métert, 198 cm magas volt.

A brooklyni képviselő a szerdai ünnepségen elmondta,

azután pályázta meg a címet, hogy egy választója tréfásan megjegyezte, bizonyára ő a földkerekség legmagasabb politikusa.

Megjegyezte, hogy a kimagasló termet számos kihívást jelent, például a cipő- és ruhavásárlás terén.

Borítókép: valószínűleg kitalálják, hogy a ki lehet Cornegy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!