Hivatalból teszi

2019.03.26. 17:42

Videócsatornán kommunikál a szép magyar börtönőr lány

Saját szé­riát ka­pott a Yo­uTube-on Nagy Nor­ina, a Bün­te­tés-vég­re­haj­tás Or­szá­gos Pa­rancs­nok­sá­gá­nak szó­vivő-he­lyet­tese.

Forrás: Youtube

Fotó: Prison Hungary

Gyerekkorom óta vonzott az egyenruha. Igaz, 17 éves koromig még nem tudtam, hogy melyik testületnél akarok szolgálni – mesélte a Ripostnak Nagy Norina a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivő-helyettese.

„17 évesen viszont egy, a középiskola által szervezett börtönlátogatás során érett meg bennem az elhatározás, hogy én ezen a területen akarok dolgozni.

Természetesen a szüleim először nagyon meglepődtek, amikor eléjük álltam, és bejelentettem, hogy egy rabokkal teli intézetben akarok dolgozni”

- neveti el magát, látszik rajta, hogy felidézte szülei akkori döbbent tekintetét. Ám határozott lányként végül elérte, hogy szülei nem csak elfogadták, de támogatták is egyetlen gyermekük ritka pályaválasztását.

Norina 12 évet dolgozott hivatásos börtönőrként, mielőtt felkérték, hogy legyen a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivő-helyettese.

Kemény helyen kezdte, a Gyorskocsi utcában volt felügyelő, ahol sokszor kellett állnia a sarat, de elszántsága a legkeményebb helyzetekben sem ingott meg.

„Rengetegszer megnéztek maguknak a rabok, sőt, olykor beszólásokat is kaptam. Izgalmas iskola volt, mely során megtanultam kezelni a helyzeteket, s az eredmény nem maradt el. Elkezdtek tisztelni, a nő helyett egyre inkább a felügyelőt látták bennem”

- magyarázza Norina, aki március eleje óta új területen is megmutathatja magát: a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) ugyanis nem csak szóvivő-helyettesnek kérte fel, de ő lett a BVOP YouTube csatornájának háziasszonya is.

Átlagosan minden második héten felkerül egy újabb, Norina rabul ejt alcímű kisfilmje a világ egyik legnépszerűbb internetes videómegosztójára.

„Hatalmas megtiszteltetés számomra ez a felkérés. Persze a kamerát szoknom kellett, de megpróbálok a legjobban teljesíteni ezen a területen is.

Saját stábbal, nulla forintból készülnek a videók, melyek segítségével szeretnénk bemutatni a börtönök zárt világát, s lerombolni az emberek fejében esetlegesen erről a munkaterületről élő tévhiteket.

Nem titkolt célunk a toborzás is, a magyar börtönökben ugyanis kifejezetten jó dolgozni” – közli minden kétséget kizáró határozottsággal, meggyőződéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!