Woodstock 50

2019.06.11. 11:57

Bonyolódik a helyzet a fesztivál körül

Újabb csapást szenvedtek az augusztusra tervezett Woodstock 50 jubileumi fesztivál szervezői, a rendezvény helyszínének tulajdonosa felmondta a szerződést.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Robin van Lonkhuijsen

A Woodstock 50 fesztivált az ötven évvel ezelőtt a New York állambeli Bethelben megrendezett híres woodstocki fesztivál évfordulóján, augusztus 16. és 18. között tervezték megrendezni a New York állambeli Watkins Glen International autóversenypályán. Az 50 évvel ezelőtti poptörténeti jelentőségű fesztiválra emlékező rendezvényre több mint 80 fellépő művészt hívtak meg, köztük Jay-Z-t, John Fogertyt és Miley Cyrust.

Watkins Glen azonban hétfőn felmondta a szerződést, ezért „a versenypálya nem lesz a vendéglátója a rendezvénynek” – jelentették be a tulajdonosok, akik nem indokolták meg, miért álltak el a szerződéstől.

Gregory Peck, a Woodstock 50 egyik szervezője közölte, hogy a fesztivál tárgyalásokat folytat egy másik helyszínnel, amelyet csak akkor fognak felfedni, ha elkezdődhetnek a jegyeladások.

A jubileum fesztivál megrendezése áprilisban is megkérdőjeleződött, amikor egyik fő szponzoruk, a Dentsu japán cég egyik vállalata lefújta az eseményt arra hivatkozva, hogy az előkészületek megakadtak, és a szervezők nem tudják garantálni a közönség és a fellépők egészségét és biztonságát. Ráadásul, visszahívta a fesztivál 49 millió dolláros (14 milliárd forintos) költségvetéséből azt a 17,8 millió dollárt (5,2 milliárd forintot) a fesztivál bankszámlájáról, ami még megmaradt.

A vállalat ellen indított pert a szervezők ugyan megnyerték, mert New York állam legfelső bíróságának illetékes bírája úgy döntött, hogy a japán cégnek nem volt joga arra, hogy egyoldalúan lefújja a fesztivált. A bíró azonban kétségeinek adott hangot a fesztivál megvalósíthatóságát illetően.

A fél évszázada lezajlott woodstocki fesztivál eredeti helyszínén, amelyet most egy művészeti központ üzemeltet, a jeles évforduló alkalmából augusztus 16. és 18. között saját megemlékezést tartanak, amelyen mások mellett Ringo Starr, Santana és Fogerty is szerepel.

Borítókép: Miley Cyrus amerikai énekesnõő az MTV Európa zenei tévécsatorna díjkiosztó ünnepségén

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!