hatalmas hiba

2019.07.09. 13:35

Elkeverték az embriókat egy Los Angeles-i klinikán

Mesterséges megtermékenyítés útján lehetett csak gyereke egy New York-i párnak, ám a szülés után kiderült, hogy felcserélték az embriókat. A Los Angeles-i klinika a terhesség alatt megpróbálta eltussolni a döbbenetes hibát. A párnak az ikrekről is le kellett mondania.

Miután hat év hazásság után sem sikerült a házaspárnak természetes úton a fogantatás, a pár egy ismert Los Angeles- i klinikához fordult, amely csak „a reproduktív orvostudomány Mekkájaként” hirdette szolgáltatásait – számolt be az hirado.hu.

Az első próbálkozás még sikertelen volt, ám a következő alkalommal már két embriót ültettek vissza az anyaméhbe, amely már terhességhez vezetett. A New York-i pár óriási örömmel fogadta a hírt, hogy ikerlányaik születnek. A bírósági iratokból kiderült, hogy a pár több, mint 100 ezer dollárt költött a lombikprogramra.

Hideg zuhanyként érte őket a hír, hogy az ultrahangvizsgálatok fiú ikrek születését jelezték.

A harmadik és ötödik hónapban végzett vizsgálatok után magyarázatot követeltek a klinikától, ahol azzal nyugtatták őket, hogy valami hiba történt, nyugodjanak meg, mert lányaik lesznek.

Idén márciusban aztán beigazolódtak félelmeik. A nő két fiúgyermeknek adott életet. A klinika mulasztása egyértelmű volt, mivel

az újszülöttek semmiben sem hasonlítottak az ázsiai származású szülőkre, amit a DNS-vizsgálatok is alátámasztottak.

A bírósági iratokból kiderült, hogy tévedésből egy másik pár embrióit kapták meg, ám arra nem kaptak választ, hogy az övék hova lett.

A bíróság döntése értelmében az ikerfiúk visszakerültek biológiai szüleikhez.

A pórul járt pár beperelte a klinikát, amely nem kívánt az ügyben a lapnak nyilatkozni. A szülőket képviselő ügyvéd elmondta, hogy a lelki trauma miatt a döbbenetes esetről csak legszűkebb családtagjaikat tájékoztatták.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik