Különleges jármű

2019.10.05. 07:16

Magyar tervezésű jövőautót csodál az egész világ (videó)

A Nucleus Icona megmutatja, milyen lesz az autózás a jövőben.

Forrás: Icona

Jövőbe mutató forma jellemzi azt a tanulmányautót, amit egy magyar tervező, Bocsi Attila mutatott be a torinói Nemzeti Autómúzeumban – írja az Origo.

Bocsi Attila neve nem ismeretlen a hazai és nemzetközi autós körökben.

A magyar szakember 25 évvel ezelőtt kezdte karrierjét a Los Angeles-i Art Center College of Design egyetemén. Pályafutása során dolgozott Németországban, Svájcban, Franciaországban, s olyan járművek tervezése fűződik nevéhez, mint a Peugeot 107, Peugeot Expert, 5 by Peugeot, 508 RXH.

Bocsi jelenleg főtervezőként az Icona torinói cégénél irányítja csapatát.

A Nucleus Icona megmutatja, hogy milyen lesz az autózás a jövőben: elektromos luxusjármű, autonóm vezetéssel.

Hatótávolsága 1200 kilométer, ebből 700 kilométert akkumulátorokkal, 500 kilométert pedig a hatótávnövelő hidrogénmotorral tud megtenni.

Akár egy hatalmas védőbuborék, a Nucleus úgy öleli körül az utasokat.

A hatalmas, átlósan kettéosztott üvegfelület egyik része lenyűgöző kilátást enged az elsuhanó tájra, a másik, félig átlátszó oldala pedig privát szférát biztosít az autóban ülők számára.

A jármű belsejében a vezető hiánya nem csak a kormány és a műszerfal elhagyásában mutatkozik meg: a Nucelus belseje olyan, mint egy luxusszálloda nappalija.

Borítókép: Nucleus Icona

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!