ítélet

2019.11.26. 12:05

Hamis személyi adatokkal lógott be egy nő Trump klubjába

Az országot is el kell hagynia.

US President Donald Trump is seen after signing H.R. 2423, the Women's Suffrage Centennial Commemorative Coin Act, at the White House in Washington, DC, on November 25, 2019. (Photo by JIM WATSON / AFP)

Forrás: JIM WATSON / AFP

Fotó: AFP

Hétfőn egy floridai szövetségi bíróság nyolc hónapig tartó börtönbüntetésre ítélte azt a nőt, aki idén tavasszal hamis személyi adatokkal, engedély nélkül behatolt Donald Trump amerikai elnök egyik countryklubjába.

A 33 éves, kínai állampolgárságú Ju Csing-jang azonban egy hét múlva már szabadulhat is a börtönből, mert egy hét híján nyolc hónapot töltött előzetes letartóztatásban. Szabadon bocsátását követően kitoloncolják az Egyesült Államokból.

Az üzletasszonyt az idén márciusban Trump Floridában lévő Mar-a-Lago nevű countryklubjába akart bemenni engedély nélkül. Az őt feltartóztató titkosszolgáknak hamis adatokat adott meg önmagáról és azt állította, hogy egy kínai-amerikai baráti társaság rendezvényére igyekszik.

Ilyen rendezvény azonban nem volt Mar-a-Lagóban. Mivel négy mobiltelefont, számítógépet, külső adathordozót találtak nála, a szállodájában pedig a nyomozók sok készpénzre és további elektronikus eszközökre bukkantak, kémkedés gyanújával vették őrizetbe. Végül magánlaksértés és hamis adatok szolgáltatása miatt emeltek vádat ellene.

A tárgyaláson kiderült, hogy a vádlott 20 ezer dollárt fizetett egy férfinak – akit csak az internetről ismert – azért, hogy részt vehessen az állítólagos kínai-amerikai baráti esten. Az illető később üzenetet küldött neki, közölve, hogy a rendezvényt törölték, de Jang nyugodtan bemehet a countryklubba más rendezvényekre.

Ügyvédje, Kristy Militello szerint Jangnak az a „fantasztikus ötlete” támadt, hogy valamiféle közös üzleti vállalkozásba kezdhetne Donald Trumppal, vagy a családjával.

Roy Altman, a Fort Lauderdale-i szövetségi bíróság bírája a döntése indoklásában leszögezte: kormányzati területre engedély nélkül behatolni, kivált, ha az elnök is ott tartózkodik, „súlyos bűn”.

Ju Csing-jang az idén március 28-án érkezett az Egyesült Államokba és két nappal később jelent meg a floridai countryklubban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!