cseles

2019.11.22. 19:12

Húsz tonna csokit loptak el vakmerő tolvajok

A rendőrség szerint ritka, de egyáltalán nem példátlan az eset.

Forrás: Shutterstock

Húsz tonna Milka-csokoládét loptak el vakmerő trükkös tolvajok a héten Ausztriában, a gyártó tiroli üzeméből.

Egy ismeretlennek hamis okmányokkal sikerült elérnie, hogy a Milka bludenzi csokoládégyárban neki adjanak át egy 50 ezer eurót érő szállítmányt, amelyet Belgiumba kellett volna eljuttatni.

A csokigyár termékeit általában egy tiroli székhelyű fuvarozó juttatja el a megrendelőkhöz, a belgiumi címre küldött csokoládé szállítását azonban egy magyar fuvarozóra bízta, amely a maga részéről egy cseh alvállalkozót kért fel a szállításra.

A magyar fuvarozónál megjelent egy kamionos, aki a cseh cég sofőrjének adta ki magát, majd elment a csokigyárba átvenni a szállítmányt, amely sosem érkezett meg rendeltetési helyére.

Mint a tiroli rendőrség kiderítette, a trükkös csokilopást lopott rendszámtáblák és hamis okmányok segítségével hajtották végre.

A tiroli rendőrség szerint ritka, de egyáltalán nem példátlan a hasonló volumenű csokilopás a térségben, a mostani azonban némileg kitűnik vakmerőségével.

Az 1901-ben levédett Milka a legnépszerűbb csokoládémárka Ausztriában, a gyártó azonban már az amerikai központú Mondelez International agráripari konglomerátum része.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!