Kifutó

2019.11.30. 12:16

Roma divatmárka képviselte Magyarországot Thaiföldön

A Romani új kollekcióját a Thai Selyem Divathéten mutatták be.

Forrás: Pixabay

Roma divatmárka képviselte Magyarországot a Thai Selyem Divathéten: a Romani új kollekciója hagyományos kékfestő textilből és thai selyemből kreált összeállításokkal debütált Bangkokban.

A Romani Design a hétvégén zárult Thai Silk Fashion Weeken mutatkozott be Thaiföldön

közölte a márka kommunikációjával foglalkozó cég.

A világhírű kézzel szőtt thai selymet ünneplő divathéten negyvenkét ország divattervezői mutatták be az összesen több mint 3000 méter selyemből készült kreációikat, míg a nagyköveteket, diplomatákat, szépségkirálynőket és a sztártervező Jimmy Choo-t modellként felvonultató Grand Fashion Extravaganza Show-n hatvan ország képviselői vettek részt.

A Romani Design divatmárka az alkalomra készült exkluzív összeállításai legújabb, 2020 tavaszi-nyári Blueprint (kéknyomat) kollekciójának üzenetét hordozzák.

A kollekció 2019 novemberében debütált Budapesten, a márka tervezőinek, Varga Erikának és Varga Helenának a fő inspirációja a magyar és roma viseleti és textilkultúra évszázados egymás mellett élése és kapcsolódása.

A kollekció a 2018-ban az UNESCO szellemi kulturális örökségévé nyilvánított kékfestés hagyományából merít: a szentendrei és tolnai kékfestő műhelyek mintái mellett a márka saját nyomatai a hangsúlyosak, amelyek a hazai cigányság magyar és roma kulturális kötődéseit fogalmazzák meg.

A bangkoki bemutatóra készített estélyi ruhák a magyar kékfestő és thai selyemkészítő hagyományokat ötvözik a kulturális párbeszéd jegyében.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!