Ingatlanfejlesztés

2020.01.16. 10:41

Luxuslakásokat és butikokat építenek a tenger helyére

Mintegy hat hektárral megnövelik Monaco területét.

Forrás: Pixabay

Mintegy hat hektárral megnövelik a kicsiny Monacói Hercegség területét egy ingatlanfejlesztési projekt keretében: a Földközi-tengerből csapolnak le területet, hogy luxuslakásokat és butikokat építsenek pompás tengeri kilátással.

A világ területileg második legkisebb államában, ahol a legdrágábbak az ingatlanok, 60 ezer négyzetméternyi lusuxlakást és háromezer négyzetméternyi kiskereskedelmi egységet, valamint egy privát kikötőt építenek a kétmilliárd eurós költségvetésű program keretében.

A Bouygues francia ipari csoport 17 betonkamrából egy 500 méter hosszú falat épített a tengerpart mentén, kiszivattyúzva a tengervizet és 450 ezer köbméter homokot importált Szicíliából, amellyel betemették a területet.

2020 októberéig stabilizálják a talajt, és csak utána fog elkezdődni az építkezés, amelyet jövőre be is akarnak fejezni.

Jean-Luc Nguyen, a munkálatokért felelős monacói illetékes elmondta, hogy egy ekkora horderejű építkezés hatással van a térségbeli állatok és növények életére.

Természetesen egy hat hektáros platform létrehozása a tengerben egyet jelent azzal, hogy természeti élőhely szűnik meg. Megpróbáltuk úgy létrehozni az új infrastruktúrát, hogy a flóra és a fauna a lehető leggyorsabban regenerálódjon

mondta egy korábbi nyilatkozatában.

Borítókép: Monaco

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!