Járvány

2020.07.21. 13:39

Ötszáz év után a londoni Tower őreit is elérte a létszámleépítés

VII. Henrik angol király, az első Tudor-házi uralkodó 1485-ös trónra lépése óta ez az első alkalom, hogy munkanélküliséggel kell szembenézniük a jellegzetes fekete-piros egyenruhát viselő őröknek.

Yeoman Warders are pictured at Westminster Abbey, in London, on April 28, 2009. Britains Queen Elizabeth II on Tuesday attended a service to commemorate the 500th anniversary of the Founder of the Queens Body Guard of the Yeoman of the Guard. AFP PHOTO/Carl de Souza (Photo by CARL DE SOUZA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Carl de Souza

A londoni Tower őreinek, a legendás Beefeater-öknek is létszámleépítéssel kell hamarosan szembenézniük a koronavírus-járvány közepette megcsappant látogatószám miatt.

A brit királyi paloták fenntartásáért felelős szervezet, a Historic Royal Palaces közlése szerint a 37 tagú őrség – hivatalosan Yeoman Warders – körében önkéntes felmondási protokollt léptettek életbe.

VII. Henrik angol király, az első Tudor-házi uralkodó 1485-ös trónra lépése óta ez az első alkalom, hogy létszámleépítéssel kell szembenézniük a jellegzetes fekete-piros egyenruhát viselő őröknek.

„Bevételeink 80 százalékát a látogatók adják” – mondta John Barnes, a szervezet vezetője. Hozzátette: „a hat helyszínünk csaknem négy hónapra való bezárása pusztító hatással volt anyagi helyzetünkre, és ez várhatóan tovább folytatódik a költségvetési év hátralévő részében, és csak a nemzetközi turizmus lassú beindulását követően fog rendeződni”.

A Tower őrei idegenvezetők is egyben és maguk is turistalátványosságnak számítanak.

A brit koronaékszereknek otthont adó középkori épületegyüttes normális esetben évente 3 millió látogatót vonz.

A története nagy részében börtönként használt komplexum július 10-én nyitotta meg újra kapuit, ám a járványügyi előírások miatt naponta kevesebb mint ezer látogatót fogadhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!