Lepaktáltak az ördöggel...

2020.08.25. 14:39

Varázslójuk tanácsára rongáltak sírokat az afrikai bevándorlók

A két fiatalember egy mali varázsló tanácsára követte el a vandalizmust, mert azt hitték, így majd sikerül beindítani a zenei karrierjüket. A fiatalok 63 sírt rongáltak meg, jelentős anyagi kárt okozva, mindkettejükre börtönbüntetést kért az ügyészség.

Forrás: Shutterstock

Tetemes kárt okozott az a két afrikai származású fiatalember, akik a Franciaország déli részén lévő Lannemezan nevű település temetőjében megrongáltak 63 sírt. A 23 és 24 éves férfiak kereszteket döntöttek le és sírtáblákat törtek össze, mindezt azért, mert egy mali varázsló azt tanácsolta nekik, hogy paktáljanak le az ördöggel, és akkor majd beindul a zenei karrierjük.

A rongálás augusztus 9-ről 10-re virradó éjszaka történt, de csak most hozták nyilvánosságra a történteket, mert most volt a vandálok bírósági tárgyalása. A megyei csendőrség Facebook-bejegyzése alapján a két fiatal nem ismeretlen a hatóságok előtt, korábban már összetűzésbe kerültek a törvénnyel.

A rongálókat hamar elfogták, mivel egyikük elejtette a temetőben a telefonját, a másik férfi pedig megsérült a kezén és vérnyomokat hagyott maga után. Pszichiátriai vizsgálatnak vetették alá őket, amely során a szakértő megállapította büntetőjogi felelősségüket, így bíróság elé állították őket.

Mindketten elismerték a bűnösségüket, de állításuk szerint tettük nem a katolikus emberek ellen irányult, csupán ily módon akarták megidézni a démont, hogy sikeressé tegye őket a zenei életben. Állítólag egy mali varázsló adta nekik azt a tanácsot, hogy távolítsák el a temetőből az isteni jelképeket és helyettesítsék azokat sátáni szimbólumokkal. A fiatalemberek komolyan vették a tanácsot, olyannyira, hogy 63 sírt rongáltak meg, mellyel összesen több mint 30 000 eurós anyagi kárt okoztak.

Az ügyész az egyik férfira 18 hónap börtönbüntetést kért, ebből 8 hónap letöltendő, 10 hónap pedig 2 éves próbaidőre való felfüggesztett büntetés, társára enyhébb büntetést szabnának ki, az ő esetében ugyanis 12 hónapot kért az ügyészség, amelyből 6 hónap letöltendő, 6 hónap pedig 2 éves próbaidőre történő felfüggesztett börtönbüntetés, továbbá kártalanítaniuk kell a megrongált sírok tulajdonosait.

A súlyosabb büntetéssel sújtott fiatalember nem tűnt úgy, hogy megbánta volna a tettét. Bejelentette ugyanis, hogy részéről nincs kizárva a bűnismétlés, de a következő alkalommal már nem Franciaországban, hanem Afrikában tervezi a rituálét, mivel ott le lehet fizetni a csendőröket, a franciák pedig rögtön nyomozni kezdenek – írja a La République des Pyrénées című regionális lap.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!