aukció

2020.10.14. 07:50

A becsült ár kétszereséért kelt el egy Harry Potter-regény első kiadása

A Luxemburgban élő eladó a bevételből lánya tanulmányi kölcsönét fizeti vissza.

A young Harry Potter fan reads the latest book by British author J. K. Rowling's book 'Harry Potter and the Deathly Hallows' 27 October 2007 in a bookshop in Dortmund, where the German edition went on sale at midnight. AFP PHOTO DDP/MICHAEL GOTTSCHALK GERMANY OUT

Forrás: AFP/DDP

Fotó: MICHAEL GOTTSCHALK

A Harry Potter és a bölcsek köve című könyv első brit kiadásának egy példánya 60 ezer fontért (24 millió forintért) kelt el egy staffordshire-i árverésen – közölte kedden a BBC News.

A könyvet 1997. júniusi megjelenése után 18 hónappal egy névtelenséget kérő férfi vette meg gyerekeinek, hogy angolul tanítsa belőle őket.

A könyv az 500 példányban nyomtatott keményfedeles első kiadás egyik példánya. Az árverés előtt 30 ezer fontra (12 millió forintra) becsülték leütési árát. A Hansons árverési ház staffordshire-i könyvaukcióján egy külföldről telefonáló licitáló vette meg a regényt, amely a jutalékokkal együtt 75 ezer fontjába (30 millió forint) került.

A Luxemburgban élő eladó elmondta, hogy a bevételből lánya tanulmányi kölcsönét fogja visszafizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!