Ország-világ

2020.10.13. 10:23

Egyetlen turista számára nyitotta meg Peru a Machu Picchut

A japán férfi csaknem hét hónapja várt arra a történelmi helyszín közelében lévő településen, hogy beléphessen az inka romvárosba.

Members of a commission of authorities and experts led by the the Governor of Cusco, Jean Paul Benavente, visit the Inca citadel of Machu Picchu on June 12, 2020, assessing the new health and distancing protocols in order to reopen to the public on July 1. - According to Benavente, before the pandemic caused by the novel coronavirus Covid19, the Inca citadel had between 2,000 to 3,000 visitors a day, n high times they reached 5,000, now it will only receive 675 tourists daily. Benavente explained that the limit of visits is part of the health protocol, which includes the evaluation of social distancing, the use of masks, the restriction of certain areas. (Photo by Percy Hurtado / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Percy Hurtado

Egyetlen turista számára megnyitotta Peru a Machu Picchut, miután a koronavírus-járvány miatt az andoki országban rekedt japán férfi csaknem hét hónapja vár arra, hogy beléphessen az inka romvárosba.

Takajama Jessze a történelmi helyszín közelében, a hegyek lejtőin elterülő városban, Aguas Calientesben élt március közepe óta és a kulturális minisztériumnál kérelmezte, hogy beléphessen a Machu Picchu területére – mondta el Alejandro Neyra miniszter.

„Azzal az álommal érkezett Peruba, hogy felkereshesse a területet. A japán állampolgár a park vezetőjével együtt látogatta meg a parkot, hogy még azelőtt teljesíthesse az álmát, hogy visszatér hazájába” – mondta Neyra virtuális sajtótájékoztatóján.

Így Takajama lehetett az első látogató, aki hét hónap után végigsétálhatott a világörökségek közé tartozó, több mint 500 éves város romjai között. A férfi eredeti tervei szerint csak néhány napot töltött volna Peruban, hogy megnézze a Machu Picchut.

Neyra elmondta, hogy novemberben újra megnyitják a hazai és külföldi turisták előtt a helyet, de pontos időpontot nem közölt. A romváros normális látogatószámának (675 fő) csak 30 százalékát engedik be majd a területre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!