egy élet pillanatai

2021.05.13. 15:35

Fülöp herceg emlékére bélyeget bocsát ki a brit királyi posta

Erzsébet királynő áprilisban 99 évesen elhunyt férjének emlékére négy új bélyeget hoznak forgalomba.

Britain's Princess Elizabeth (future Queen Elizabeth II) and her husband Philip, Duke of Edinburgh, pose during their honeymoon, November 25, 1947 in Broadlands estate, Hampshire. (Photo by - / - / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

A fekete-fehér bélyegek az edinburghi herceget, II. Erzsébet királynő néhai férjét élete különböző szakaszaiban ábrázolják.

Az első bélyegen fiatalemberként látható Fülöp herceg, ezt a portrét a brit királyi udvar fotósa, Baron készítette. A másodikon Fülöp herceg a fia, András katonai parádéján látható, amelyet a dartmouth-i Tengerészeti Főiskolán rendeztek meg. Egy bélyegen Fülöp az udvar windsori lovasbemutatóján vesz részt, az utolsó bélyegen pedig az a fotója látható, amelyet Terry O'Neill készített róla.

Fotó: Royal Mail

„Egész felnőtt életében az ország, a Brit Nemzetközösség szolgálatának és számos más ügynek szentelte magát Edinburgh hercege. Több mint hét évtizedig szerepelt nemzetünk életének központjában. Halála történelmünk fontos pillanata, amelyet ezekkel az emlékét felidéző bélyegekkel teszünk emlékezetessé”

- fogalmazott Simon Thompson, a Királyi Posta vezetője. A bélyegeket június 24-én hozzák forgalomba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!