a végzet templomában viselte

2021.06.30. 12:12

Egy rejtélyes licitálónak 90 milliót ért Indiana Jones ikonikus kalapja

Háromszázezer dollárért (89 millió forintért) kelt el Indina Jones egyik híres fedora kalapja kedden egy Los Angeles-i árverésen.

Indiana Jones et le temple maudit Indiana Jones and the Temple of Doom 1984 Real Steven Spielberg Harrison Ford. COLLECTION CHRISTOPHEL / RnB © Paramount Pictures / Lucasfilm (Photo by Paramount Pictures / Lucasfilm / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP)

Forrás: Paramount Pictures / Lucasfilm / Collection Christophel / Collection ChristopheL/AFP

Fotó: Collection ChristopheL via AFP

Harrison Ford az Indiana Jones és a végzet temploma című epizódban viselte a kalapot, amelyre a Prop Store aukcióján lehetett licitálni – írta meg a The Hollywood Reporter.

A kalap árát előzetesen 150-250 ezer dollárra (44-74 millió forintra) becsülték. A győztes licitáló, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, végül 300 ezer dollárt adott a relikviáért.

A kalap egy kiállításon 2021 májusában
Fotó: Valerie Macon / AFP

A kalapot kifejezetten az 1984-ben forgatott második Indy-epizódhoz készítették. A Herbert Johnson kalapos céget bízták meg a feladattal, amely korábban Az elveszett frigyláda fosztogatói című filmhez is legyártotta a főhős jellegzetes kalapjait.

Az árverésre bocsátott kalap kitűnő állapotban maradt meg, egy műanyag kalapdobozban tárolták.

2015-ben Fordnak az a kalapja, amelyet Az elveszett frigyláda forgatásán viselt, több mint 500 ezer dollárért (148 millió forintért) kelt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!