Így néz ki ma a metropolisz

2021.06.10. 07:41

Elárasztották a milánói dóm környékét a drogokkal kereskedő migránsok

Az illegális bevándorlók a város egyik legszebb részén árulják a drogot, a köztéri kamerák sem zavarják őket tevékenységükben. Sokan közülük hajléktalanok, így közterületeken és parkokban húzzák meg magukat, ahol sátrakban illetve matracokon alszanak.

Hajléktalan migránsok vertek tanyát a milánói központi pályaudvar közelében lévő közterületeken és parkokban, korábban a város külső részein éltek – számol be róla a V4NA Hírügynökség.

Silvia Sardone, a Matteo Salvini vezette Liga európai parlamenti képviselője szerint az illegális bevándorlók megtöltik a központi pályaudvar környéki tereket. „Ez a látvány a féktelen bevándorlás eredménye” – írta ki a politikus Twitter-oldalán.

„Amennyiben Milánó egy nemzetközi város, akkor a baloldali városvezetés teljesen el van tévedve, gondoljunk csak arra, hogy miket mondtak az integrációról. A virágágyások között és az árkádok alatt több tucat illegális bevándorló él hálózsákokban, dobozokban és sátrakban. A fákat és a bokrokat pedig nyilvános vécének használják” – nyilatkozta a jelenség kapcsán Silvia Sardone.

Ráadásul az illegális bevándorlók közül többen is drogot árulnak a belvárosban, fényes nappal. Illegális tevékenységükben a bevándorlókat az sem zavarja meg, hogy a város központi részein több térfigyelő kamera is pásztázza az utcákat.

„Cselekednünk kell, hogy helyreállíthassuk a törvényes rendet, tekintettel arra, hogy ezeken a belvárosi területeken a táborozók többsége kábítószer kereskedelemből él. A helyzet egyre tarthatatlanabb, ráadásul ha újra elindul a turizmus, mit fognak gondolni azok, akik ilyen állapotokkal találják szembe magukat, miután leszállnak a vonatról?!” – teszi fel a kérdést Silvia Sardone.

Silvia Scurati, a Liga regionális tanácsosa is elítélte, hogy Olaszország egyik legnagyobb városában ilyen állapotok uralkodnak. „A turisták által látogatott éttermek asztalaitól néhány méterre már drogkereskedő migránsok tolonganak, közvetlen a dóm mellett. Csodás ajánló ez a baloldali városvezetésnek.”

„A központi pályaudvar után a Dóm környékét is megrohamozták a drogkereskedők csoportjai, akik zavartalanul árulnak kábítószereket az önkormányzat által kihelyezett megfigyelő kamerák alatt. Ezek az emberek jelentősen csökkentik a metropoliszunk vonzerejét, és hozzájárulnak ahhoz, hogy csökkenjen a turizmus a városban” – tette hozzá a tanácsos.

Silvia Scurati továbbá azt is megjegyezte, hogy mostanra az illegális bevándorlóknak köszönhetően Milánóban az egyik legmagasabb a bűnözési ráta egész Olaszországban, ami a városi tanács tehetetlenségének köszönhető.

Borítókép: Migránsok fekszenek a milánói dóm közelében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!