Köszönet

2021.07.14. 15:54

Ingyenjegyet kapnak az EFOTT-ra a védekezésben résztvevő hallgatók

Ingyenes belépőt igényelhet az EFOTT-fesztivál nulladik napjára a koronavírus elleni védekezésben szerepet vállaló mintegy kilencezer egyetemi hallgató – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán az MTI-vel.

Közönség Rita Ora albán származású brit énekesnõ koncertjén az Egyetemisták és Fõiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) Velencén 2019. július 12-én.

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

A közleményben azt írták, hogy

a járvány elleni védekezésben jelentős szerepet vállaltak az egyetemi hallgatók; 2020 őszétől több ezren teljesítettek szolgálatot a koronavírussal szembeni küzdelemben.

A kormányhivatalok kirendelése alapján szűrési programokban dolgoztak, betegellátási feladatokat támogattak, önkéntes tevékenységükkel pedig az Országos Mentőszolgálat munkáját segítették. Tavaly október óta a mentőknél több mint 62 ezer műszakot teljesítettek a hallgatók, kórházakban, klinikákon több mint 8700 fő vett részt az egészségügyi ellátásban – ismertette a tárca.

„A koronavírus-járvány alatt kiderült, hogy ki az, aki képes másoknak is adni és nem csak magára figyel, hanem a környezetének is önzetlenül segít. Sokan vették ki a részüket ebből a szolgálatból: gyerekek, fiatalok, idősek egyaránt. Külön köszönet illeti azokat az egyetemistákat is, akik jelentős részt vállaltak mások terheinek enyhítésében”

– idézte a kommüniké Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert.

A közlemény idézte Schanda Tamást, az ITM parlamenti és stratégiai államtitkárát is, aki szerint

„nagyban hozzájárult a sikeres védekezéshez, hogy a hazai orvosi egyetemek már az első pillanattól teljes erőbedobással segítették az intézkedések végrehajtását”.

Az államtitkár hozzátette: a tapasztalatok és visszajelzések alapján a felsőoktatási intézmények, a kormányhivatalok és az egészségügyi szolgáltatók kiválóan működtek együtt.

A harmadik hullám letörése után a kormány, az ITM kezdeményezése alapján, szeretné megköszönni az egyetemisták példaértékű hozzáállását, áldozatos munkáját

– fogalmazott.

A koronavírus elleni védekezésben jelentős szerepet vállaló hallgatók számára 9000 ingyenjegyet biztosítanak az idei EFOTT nulladik napjára. A Velencei-tavi fesztiválra, augusztus 10-ére szóló belépőkhöz a rendezvény honlapján juthatnak hozzá a fiatalok. Az ehhez szükséges kódot hamarosan e-mailben kapják meg az érintettek – áll a közleményben.

Borítókép: közönség Rita Ora albán származású brit énekesnő koncertjén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) Velencén 2019. július 12-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!