itt a lehetőség!

2021.08.07. 07:02

Lakiteleken rendezik meg az első országos malombajnokságot

A Lakitelek Népfőiskolán rendezik meg az első országos malombajnokságot szeptember 11-én és 12-én; a nevezéseket augusztus közepéig várják.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a lakiteleki népfőiskola alapítója elmondta, hogy a megmérettetés szervezője és vezetője az ötszörös Európa-bajnok Bándy György.

Az első országos malombajnokságra – amely a Lakitelek Népfőiskola, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Brillant Mill Team támogatásával valósul meg – korosztálytól függetlenül, profi és amatőr versenyzők nevezését egyaránt várják.

A verseny létszámtól függően körmérkőzéses vagy svájci rendszerben zajlik majd, játszmánként 5-5 perc gondolkodási idővel, a WMD malom-világszervezet szabályai alapján.

Lezsák Sándor hozzátette, hogy valamennyi nevező ajándékban részesül. Az első tíz helyezett emlékérmet, oklevelet és professzionális malomprogramot vehet át, a dobogós helyezést elérők kupát is kapnak.

A bajnokságra a jelentkezéseket legfeljebb ötven főig augusztus 16-áig várják. A kedvezményes nevezési díj 12 ezer forint, amely a szállást és az ellátást is tartalmazza. További részletek olvashatóak a Lakitelek Népfőiskola honlapján, a http://nepfolakitelek.hu/ oldalon.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!