Ország-világ

2021.08.11. 16:28

Már egyetlen telefonhívással segíthet a rászoruló gyerekeken

Az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdésre kétezer személyre szabott, minőségi tanszercsomagot szeretne összeállítani.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Iskolakezdés együtt! címmel, tizedik alkalommal hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet nehéz helyzetben lévő gyerekek beiskolázásának támogatására. Ebben az évben kétezer iskolatáskát szeretnének megtölteni.

A járvány sok családot hozott nehéz helyzetbe. Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs vezetője szerint ráadásul nagyon komoly lemaradások is felgyűltek a gyerekek körében.

A nyári időszakban a szervezet felzárkóztató táborokat is tartott, a jelenlegi gyűjtésnél pedig kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy minőségi iskolaszerek kerüljenek a táskákba, amelyeket a rászorulók kapnak.

A jó minőségű tanszerek ugyanis esélyt kínálnak arra, hogy a gyerekek büszkén és örömmel ülhessenek be az iskolapadba.

Wolf Kati idén már tizedik alkalommal vállalta a kampány arcának szerepét
Fotó: Fekete Dániel / MÖS

Wolf Kati énekesnő, a segélyszervezet önkéntese elmondta, hogy idén már tizedik alkalommal vállalta a kampány arcának szerepét. Felidézte, hogy a korábbi években ezer iskolatáska megtöltése volt a cél, a koronavírusra való tekintettel viszont tavaly már kétezer iskolatáskát töltött meg tanszerrel a segélyszervezet. Tíz év alatt összesen tízezer gyermeken segítettek az adományok.

Készült továbbá idén egy kisfilm is, amely a rászorulók iskolakezdési nehézségeire és támogatásuk fontosságára hívja fel a figyelmet.

A segélyszervezet további felvételein Lékai-Kiss Ramóna műsorvezető, a segélyszervet önkéntese népszerűsíti az online adományozást.

Hogyan lehet csatlakozni?

A 1353-as adományvonal tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. Így 40 hívással úgymond megtölthető egy teljes iskolatáska, amelynek tartalmát összesen 10 ezer forint értékben határozták meg. Az adományokat továbbá el lehet juttatni a szervezet honlapján és a nagyobb postáknál kihelyezett gyűjtőperselyeken keresztül. Ezenkívül lehetőség van átutalásra, a felajánlott összeget a 11705008-20464565 számlaszámra, a közlemény rovatban az Iskolakezdés együtt! mottót feltüntetve várják a szervezők.

A tanszercsomagban részesülő gyerekek a segélyszervezet országos intézményhálózatának látóköréből lettek kiválasztva.

A szervezet a célként kitűzött kétezer iskolakezdési csomaghoz szükséges összegen felül beérkező pénzadományból a Kapaszkodó programban részt vevő, több ezer diák felzárkózását támogatja egész évben.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!