Szabadidő

2021.08.19. 06:40

Vidékről is sokan meglátogatják a megújult Városligetet (videó)

Sokan a betontól féltették a fővárosi parkot, most az emberek mégis imádják annak minden attrakcióját.

2020‎0906‎ Budapest Hatalmas siker a Liget Budapest Projekt a Városligetben. fotó: Keresztesi Balázs (KB) Metropol

Forrás: Keresztesi Balázs

Fotó: MW

Sokan aggódtak a városligeti zöldfelületekért, a fákért, sőt megpróbálták megakadályozni a Városliget megújulását. Most már látható, hogy az aggodalom alaptalan volt: a Liget Budapest Projekt keretében megszépült Városliget a szünidőben megtelt élettel, gyerekek és felnőttek egyaránt kedvelik az új parkrészeket, játszótereket, sportpályákat, létesítményeket. A Városliget megújításának ellenzői arra hivatkoztak, hogy fákat akarnak kivágni és betondzsungel lesz a park helyén. A Ripost.hu körülnézett, milyen most a megújult Városliget.

Mindenhol zöldellő fák, virágzó rózsatövek, hatalmas füves terület fogadja a látogatót. A modern technológiával megépített játszóterek és sportpályák harmonikusan illeszkednek a zöld környezetbe. A felújított Városliget minden részén találni valami újat, izgalmasat. A környezet tiszta, rendezett, a játékok koreszerűek, megfelelő az infrastruktúra. Mindenki megtalálja a maga számítását, ha csak sétálni akar egy kellemeset a parkban, vagy szeretne sporttal kikapcsolódni, de a kultúrának és játéknak is ugyanúgy megvan a helye. Ennek megfelelően a Liget csúcsforgalmat bonyolít, mégsem érzi senki azt, hogy sokan vannak.

Borítóképünkön a Városliget óriási játszóterének egyik kis szeglete

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!