repülőmúzeum

2021.09.03. 14:21

Pikniket rendeznek szombaton a szolnoki RepTárban

Lézerharcot, drónreptetést, 4D mozit láthatnak és kipróbálhatják egy Mig-29-es repülőgép szimulátorát is azok, akik ellátogatnak szombaton a szolnoki RepTár Piknikre – közölte a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum.

20210610 Szolnok A „RepTár Szabadegyetem” című pályázat diákoknak szóló rendezvénye a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban a Felelős Szülők Iskolájának közreműködésével. A RepTár Kid eseményen 3 iskola 5 osztálya vett részt, ahol a gyerekek 5 különböző állomáson tették próbára magukat. Lente Zoltán, a Reptár munkatársa tartott interaktív tárlatvezetést a gépek között. fotó: Mészáros János MJ Új Néplap

Forrás: Új Néplap

Fotó: Mészáros János

A tájékoztatás szerint a múzeum ötéves születésnapja alkalmából ezen a napon a belépés díjmentes.

Az interaktív repülőmúzeum meglévő élményelemei – a 4D mozi, a MiG-29 szimulátor, a Jak-52, MiG-21 pilótapont, csúszópálya, RepTár Go – mellett beszállókártyával különleges gépekbe engednek betekintést, amelyekbe más alkalomkor nincs lehetőség, újra kinyílik például a MiG-29-es vadászgép pilótafülkéje.

A vállalkozó kedvűek kipróbálhatják az úgynevezett zorbot, amihez egy tizennyolc méter hosszú pálya is rendelkezésre áll. A Bunge Run pedig egy olyan felfújható pálya, ahol a kötél ellenállásával kell megküzdeni.

A nap folyamán többször beindítanak egy AS-62 típusú repülőgépmotort, ez a típus működött az An-2-es repülőgépben,

azaz az Ancsában. A RepTár udvarán levő lézerharc pályán lézerpuskával két csapat játszhat egymás ellen.

A Felelős Szülők Iskolájával együttműködve tudományos játszóházzal, játékos művészeti feladatokkal és érzékenyítő tréninggel várják a látogatókat. RepTár Szabadegyetem Szülői Klubja programban alkalom nyílik beszélgetésekre a szülőségről, iskolaérettségről szakértővel, valamint „szuper szülő” vizsgát tehetnek az érdeklődők.

A Nyugati pályaudvarról 204-es gőzvontatású nosztalgia vonat érkezik a szolnoki vasútállomásra, majd a RepTár mögötti vágányra gördül be.

A patináns kocsikat és a mozdonyt délután 16 és 17 óra között tekinthetik majd meg a látogatók. Érkeznek majd a katonai toborzók, az udvaron drónreptetés lesz többször a nap folyamán, valamint repülős csillámtetoválást, századjelvényt készíthetnek a gyermeksarokban a látogatók.

Kezdetét veszi az Őszi Mozi Piknik a RepTár Udvarán programsorozat, az első filmeket – az Őrjárat az égen első része, valamint az Airplane! – a RepTár Pikniken vetítik majd le. A mozipiknikre a belépés díjmentes. A további mozipiknikek tervezett időpontjai: szeptember 10., szeptember 18., szeptember 25., október 2.

Borítókép: Rendezvény a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban a Felelős Szülők Iskolájának közreműködésével, Lente Zoltán, a Reptár munkatársa interaktív tárlatvezetésével 2021. június 10-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!