Ország-világ

2021.10.03. 16:11

Magyar siker született a XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokságon

A vasárnapi döntőben 13 ország 37 versenyzője közül a magyar csapat az első helyen végzett, Kasper Máté egyéniben ezüstérmes lett.

Budapest, 2021. október 3. Kasper Áron, Kasper Máté és Czakó Attila, a győztes magyar csapat tagjai (b-j) a XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokságon az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon a fővárosi Hungexpón 2021. október 3-án.

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Magyar siker született az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon megrendezett XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében, a magyar csapat az első helyen végzett, Kasper Máté egyéniben ezüstérmes lett.

A bajnokságon 13 ország 37 versenyzője indult, a szombati gödöllői selejtezőből 19 versenyző jutott a budapesti fináléba.

A versenyen a szarvasbőgés hangját kellett imitálni, a zsűri különböző szempontok alapján pontozta a versenyzőket.

Az első helyezett magyar csapat tagja Czakó Attila, Kasper Áron és Kasper Máté.

A XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokságot az idén harmincadik jubileumát ünneplő Vadászati Kulturális Egyesület szervezte.

Az első európai szarvasbőgő versenyt 1999-ben tartották Németországban. Magyarország a szarvasbőgő Európa-bajnokságok 22 éves történetében negyedszerre látta el a házigazda szerepét. Korábban 2004-ben és 2016-ban Keszthelyen, 2005-ben pedig Gödön rendezték meg Magyarországon a versenyt.

A Hungexpo területén tartott budapesti döntőn két egyenrangú, egymást harcba hívó szarvasbika hangját kellett megszólaltatniuk a versenyzőknek, a teljesítményt 8 tagú nemzetközi zsűri pontozta.

Az egyéni versenyt Innar Uus észt versenyző nyerte a második helyezett Kasper Máté magyar, és a harmadik helyen végzett Tomas Tresky cseh versenyző előtt.

A csapatversenyben első helyen végzett Magyarország, második lett Szlovénia, harmadik Észtország.

A díjakat Kovács Zoltán kormánybiztos és Oláh Csaba, a Vadászati Kulturális Egyesület elnöke adta át.

A díjátadó után Erdélyi Tamás, a magyar csapat felkészítője a közmédiának nyilatkozva kiemelte, minden nemzet a legjobb versenyzőit hozta el a rangos megmérettetésre. A magyar csapat győzelme öt-hatéves szakmai munka eredménye.

Kasper Máté, az egyéni versenyben második helyezett versenyző elmondta, szarvasbőgő hangot megszólaltató versennyel 15 évvel ezelőtt kezdett foglalkozni, a budapesti versenyen 15 év álma vált valóra.

Borítókép: Kasper Áron, Kasper Máté és Czakó Attila, a győztes magyar csapat tagjai (b-j) a XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokságon az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon a fővárosi Hungexpón 2021. október 3-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!