drasztikus és verhetetlen praktika

2021.10.07. 07:10

Megoldás poloskák ellen – Ősrégi módszer, de működik

Elkezdtek behúzódni a lakásokba a poloskák: sokan házi módszerekkel védekeznek ellenük. Ez egy olyan, ami működik.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Erdős területeken több száz poloska is lesben állhat az ajtó melletti falon, teraszon; egyetlen nyitással máris bejutnak a házba, hiába van szúnyogháló a nyílászárókon – írja a Ripost.

Bár nem mindenhol egyforma mértékű az invázió az országban, mindenhova jut bőven ebből a bosszantó rovarból; így mindenkinek problémát okoz a védekezés ellenük.

Mivel rengetegen vannak, sokan nem tartják járható útnak a vegyszeres irtást, hiszen azt egyrészt anyagilag nem lehet bírni, másrészt senki nem szeretne állandó vegyszerpermetben élni. Megfogni, agyoncsapni nem lehet őket, hiszen védekezésképpen rettenetes bűzfelhőt bocsátanak ki magukból. Így jobb, ha nem az irtásukkal, hanem a távol tartásukkal próbálkozunk.

Poloskák ellen pedig a leghatásosabb szer a fokhagyma; nem véletlen hívják ezt a filléres poloskaűző keveréket Drakula-módszernek.

Ezúttal vámpírok helyett a büdös bogarak vannak a célkeresztben – és ez a permet valóban hosszú időre elriasztja őket.

A fokhagymás védekezésnek egyetlen hátulütője az, hogy a fokhagymaszagot nem csupán a poloskák, de az ember sem viseli el. Ezért ezt a keveréket érdemes inkább odakint, az ablakok, ajtók körül, vagy a teraszon, erkélyen használni. Szüksége lesz két nagy fej fokhagymára, egy tasak fokhagymaporra és fél liter vízre. Reszelje le a fokhagymát és adja a vízhez, majd tegye bele a szárított fokhagymaport is. Alaposan keverje össze, és hagyja állni 24 órát, hogy a fokhagyma illóanyagai feloldódjanak a vízben.

Muszáj tenni valamit a poloskák ellen
Fotó: Ripost

A permetet másnap szűrje le, és tegye spriccelős flakonba. Fújja körbe vele kívül a falat, a nyílászárókat, párkányokat. Ha tudja, hol szeretnek tanyázni a poloskák a teraszon, oda is fújjon egy nagyobb adagot. Néhány naponta ismételje meg a kezelést; már az első alkalom után látványosan kevesebb poloska akar bejutni a lakásba.

A módszer olcsó és teljesen vegyszermentes, érdemes tenni vele egy próbát!

Hasznos azt is tudni, hogy a poloskák – akárcsak a többi rovar – szeretik a fényt. Sötétedés után tehát jobb, ha nem szellőztetünk villanyfénynél, mert az is odacsalogatja a rovarokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!