Katasztrófaövezet

2021.12.14. 10:35

Újabb áldozatai vannak az Egyesült Államokban pusztító tornádóknak

A súlyos károk miatt hetekbe telhet, mire pontosan meg tudják mondani, hány emberéletet követeltek a tornádók.

Legalább 88 halálos áldozata van az Egyesült Államok több államán végigsöprő tornádóknak. Az állam kormányzója elmondta, az áldozatok közül 74 az azóta súlyos katasztrófaövezetté nyilvánított Kentucky államban vesztette életét.

Andy Beshear szerint a halottak száma vélhetően tovább nő majd, mert ilyen súlyos károk mellett hetekbe telhet, mire pontosan meg tudják mondani, hány emberéletet követeltek a tornádók.

Több mint 100 embert továbbra is keresnek.

Tisztségviselők arra figyelmeztettek, hogy Kentucky több megyéjében még akár hetekig nem lesz sem áram-, sem ivóvízellátás. Az államban összesen mintegy 26 ezer otthon és vállalat maradt áram nélkül. Kentucky katasztrófavédelmének parancsnoka, Michael Dossett pedig azt is elmondta, több mint 10 ezer otthonban nincs víz.

Joe Biden amerikai elnök vasárnap súlyos katasztrófahelyzetet hirdetett az államban, lehetővé téve ezzel, hogy Kentucky további szövetségi támogatásban részesüljön.

Szövetségi forrásokra tarthatnak igényt a tornádó által érintett emberek Caldwell, Fulton, Graves, Hopkins, Marshall, Muhlenberg, Taylor és Warren megyében. A szerencsétlenül jártak többek között ideiglenes lakhatásukat, otthonuk helyreállítását és a biztosító által nem rendezett károkat tudják finanszírozni a segélyből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!