Pár nap különbséggel

2022.01.26. 12:30

Egy kannibál és egy gyilkos is megszökött a pszichiátriáról

A két eset között csupán néhány nap telt el és a történtek több kérdést is felvetnek a francia kórház biztonsági rendszerével kapcsolatban. A kannibál nem sokkal szökése után megtámadott egy embert, de szerencsére nem történt személyi sérülés.

Megdöbbentő eseményekről számolt be a francia sajtó, ugyanis az ország déli részén lévő Toulouse városának Gérard-Marchant nevű pszichiátriai intézetéből négy nap eltéréssel két ott ápolt gyilkos is megszökött – írja a V4NA hírügynökség.

Az első szökevény a Pireneusok kannibálja néven ismert férfi, Jérémy Rimbaud, aki 2013-ban, 26 évesen meggyilkolt egy 90 éves nyugdíjas földművest, majd a szívét és nyelvét megfőzte, babbal bekeverte és megette. 

A gyilkosság különösen kegyetlen volt, mivel az áldozat még életben volt, mikor az elkövető egy késsel kivágta a szerveit. A tettes egy Afganisztánban szolgál veterán katona, de nem került börtönbe, 2016-ban beszámíthatatlannak nyilvánították, mert hangokat hallott és azt állította, hogy egy felsőbbrendű parancsnak engedelmeskedve cselekszik.

Rimbaud január 19-én a délutáni órákban szökött meg a kórházból, majd pár óra elteltével rátámadt egy kutyát sétáltató nőre az utcán. Az áldozatnak szerencséje volt, mert a közelben lévő járókelők gyorsan a segítségére siettek, a támadót pedig feltartóztatták, amíg a rendőrök megérkeztek. A férfit azonnal visszaszállították a pszichiátriára, ám ezzel még nincs vége a történetnek, ugyanis 

négy nappal később, január 23-án egy másik ott kezelt gyilkos, egy 48 éves férfi szökött meg az intézetből. A második szökevény két embert ölt meg 2010 nyarán. 

A gyilkos, akárcsak a kannibál, mentálisan beszámíthatatlan, ezért nem került börtönbe, hanem a pszichiátriai intézetben ápolták. A France Bleu értesülései szerint a férfit hamar elfogták a rendőrök, szökését követően mindössze két és fél kilométert tett meg és senkit nem támadott meg.

A két gyilkos szökését követően felmerült a kérdés, hogy hogyan hagyhatták el az ápoltak a kórház területét anélkül, hogy bárki is észrevette volna őket. A sajtó megkereste az intézet vezetését, de egyelőre nem nyilatkoztak a történtekkel kapcsolatban, csak annyit lehet tudni, hogy a regionális egészségügyi ügynökség (ARS) vizsgálatot rendelt el az intézményben.

Címkék#v4na

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!