Szakmai találkozópont

2022.01.23. 15:04

Fajsúlyos programmal készül a tizedik Borkonferencia

Március 4-én immár tizedik alkalommal találkozik a szőlő-bor ágazat krémje: szőlészek, borászok, jogászok, marketingszakemberek, szakújságírók, szakpolitikusok, az ágazat véleményformálói, hogy fajsúlyos kérdésekben „jussanak dűlőre”.

2013-ban indult, azóta pedig nagy utat járt be a Borkonferencia. Nem véletlenül lett ez az esemény az ágazat kiemelt szakmai találkozópontja, hiszen a mindig aktuális témákat feszegető, fontos vitáknak teret adó rendezvényen jónevű magyar borászok mellett olyan nemzetközileg elismert szakemberek adták egymásnak a mikrofont mint Stevie Kim (MD, Vinitaly International), Pierre-Emmanuel Maire (BrandThinktank Group), John Szabó MS, Caroline Gilby MW, prof. dr. Szolnoki Gergely (Geisenheim University), Paul Mabray (Pix.wine) vagy Elizabeth Gabay MW. 

A konferencia szervezői kifejezetten törekednek arra, hogy érdemi vitát generáló kérdések érkezzenek a közönség soraiból, azt remélve, hogy válaszok születhetnek olyan kérdésekre, amelyek előre mozdíthatják a magyar bor ügyét. 

Most is izgalmas témák lesznek terítéken, például 10-10 perces „rapid” előadásokon és kóstolókon keresik majd a nemzeti bormarketing szempontjából legértékesebb fehér vagy vörös fajtát, megvizsgálják az organikus borok ügyét, és jó gyakorlatokat keresve belepillantanak néhány sikeres hazai étterem munkájába, megismerve a séfek és a sommelier-k összehangolt munkáját. 

A szervezők ígérete szerint az aborkonferencia.hu oldalon is elérhető program folyamatosan bővül. 

A hagyományhoz ragaszkodva ezen az eseményen hirdetik ki a Kárpát-medence 50 legjobb magyar borászának névsorát, azaz itt mutatják be a Borászok Borásza díj idei jelöltjeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!