Tévé

2022.02.24. 15:09

Új műsorvezetővel folytatja a Hír TV mozimagazinja, a Svenk

A Nemzeti Filmintézet (NFI) és a HírTV sikerrel futó, 2021-ben indult közös tévéműsora, a Svenk új műsorvezetővel, de a megszokott tartalommal folytatja új évadát.

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.

 

Az informatív és szórakoztató céllal megalkotott magazinműsorban az aktuálisan forgatott és bemutatásra váró magyar filmek kulisszatitkai mellett a moziba járást népszerűsítő tartalmakkal is találkozhatnak a tévénézők, valamint a hazánkban forgatott nemzetközi filmprodukciókba is betekintést nyerhetnek a műsor folyamán.

 

A Nemzeti Filmintézet gondozásában évről-évre minőségi, nemzetközi szinten is ismert és elismert alkotások születnek, melyek hozzájárulnak a magyar filmművészet, mozgóképkultúra mélyebb megismeréséhez és széles körű népszerűsítéséhez. Ebből a repertoárból merít a Svenk is hétről-hétre, illetve naprakészen szállítja a magyar filmipar művészeivel és a hazai filmgyártással kapcsolatos legaktuálisabb történéseket.

 

Zavaros Eszter operaénekes-műsorvezető legfőbb célja, hogy szórakoztató formában, személyes élményeken és történeteken keresztül vigye közelebb a magyar filmek világát a nézőkhöz szombat esténként. 

– A műsoron keresztül igyekszünk bemutatni azt a munkát, mely az igényes filmgyártás velejárója. 

A Svenkben interjúkon és helyszíni riportokon keresztül ismerhetik meg a nézők az adott film alkotóinak, szereplőinek érzéseit, gondolatait. A nézők az alkotók szemüvegén keresztül betekintést nyerhetnek a műsor hátterébe is. Nagyon várom már, hogy informálhassam a képernyő előtt ülőket erről a csodálatos világról! – mondta el a műsor új háziasszonya.

– Nagy reményekkel tekintünk új műsorvezetőnkre. Eszter már számos alkalommal bizonyította rátermettségét különböző kulturális formátumokban. Biztosak vagyunk benne, hogy a Svenk nézőinek is kellemes meglepetés lesz, hiszen személyében egy felkészült, jól informált és dekoratív műsorvezetőt köszönthetünk csatornánkon – nyilatkozta Gajdics Ottó, a HírTV tartalmi igazgatója.

A Svenk minden héten szombaton 22:30-kor látható a HírTV-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!