Praktikus megoldás az ültetés

2022.03.19. 16:30

Így előzhetjük meg az inváziót: növények, amelyek távol tartják a szúnyogokat

Az egyre kedvezőbb időjárás a szúnyogokat is hívogatja. Itt az ellenszer!

A tavasz közeledtével a természet is lassan ébredezik: a fák zöldellni kezdenek, és a rovarok is előbújnak. Az egyik legszebb évszakban a szabadba vágyunk, többet szellőztetünk, ám az olyan kellemetlen vendégek, mint például a szúnyogok, nagyban megnehezítik a mindennapokat.

A Bors összeállításában négy növényt mutat, amelyek egyenesen taszítják a szúnyogokat, így a teraszra vagy az erkélyre ültetve megszabadulhatunk ezektől a hívatlan rovaroktól, ráadásul a konyhában is óriási hasznukat vehetjük.

 

Bazsalikom 

Ez az illatos fűszernövény könnyen ültethető, ráadásul meleg és párás időben is szépen fejlődik: teljes napsütést és rendszeres öntözést igényel. Zöld levelei népszerű kiegészítője számos gasztronómiai fogásnak, emellett erős, friss illata köztudottan elűzi a szúnyogokat.

 

Fokhagyma

Legyen szó aprításról, főzésről vagy evésről, a fokhagyma erőteljes illata összetéveszthetetlen. Az ujjakon, edényeken és a leheletünkön is jól érezhető, és ez a tulajdonsága – a fokhagymagerezd lebontásakor keletkező olajos, szagos allicin vegyület ereje – teszi potenciális szúnyogriasztóvá.

 

Körömvirág 

A fejlődő körömvirág mutatós környezetet és könnyen azonosítható illatot biztosít. Nagyon erős aromát bocsát ki, amiről közismert, hogy taszítja a szúnyogokat. Sőt, sok esetben az embereket is!

 

Rozmaring 

Az aromás rozmaring egy kevés karbantartást igénylő növény, sok napfényt és alacsony vagy mérsékelt öntözést igényel. Szúnyogriasztó képességéről is ismert, emellett a konyhában és a lakásban is óriási hasznát vehetjük.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!