A kertben találták

2022.03.17. 08:27

Mégsem krumpli a rekordméretű burgonyának hitt termés (videó)

Mégsem a világ legnagyobb burgonyáját találta meg tavaly augusztusban egy új-zélandi házaspár: a Doug névre keresztelt, csaknem 8 kilogrammos termésről kiderült, hogy valójában egy tökféle gumója.

Dougot – vagy ahogy egy ideje betűzik, Dugot –  Colin és Donna Craig-Brown találta kertjében. A pár kiásta a furcsa, mutáns kinézetű termést, amelyet először különös gombának tartottak. Amikor azonban Colin kivágott belőle egy darabot és megkóstolta, úgy érezte, krumpli íze van. Súlya a mérleg szerint 7,8 kilogramm volt.

A The Guardian videóját a méretes zöldségről itt nézheti meg:


   

A Guinness-rekordokat számon tartó szervezet DNS-vizsgálata azonban más eredményt hozott. Mint a párnak írták, az elemzés szerint nem burgonyáról, hanem egy tökféle gumójáról van szó. Így a legnehezebb burgonya rekordját továbbra is egy 5 kilogrammos nagy-britanniai példány tartja, amely 2011-ben kapta meg a címet.
   

A híressé vált terméstől a rossz hír ellenére sem szabadultak meg, továbbra is a pár mélyhűtőjében van, ahol unokáik mindig megcsodálják. Colin Craig-Brownnak egyenesen kedvet csinált ahhoz, hogy óriáskrumplit termesszen, azt tervezi, hogy növeszt egy valódi rekorder burgonyát.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!