Finom és egészséges

2022.04.09. 09:55

Eszméletlenül gyorsan lehet fogyni 2 tavaszi zöldséggel

Mindkét zöldség tele van ásványi anyagokkal, vitaminokkal és rendkívül erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.

Rendkívül gyorsan indítja be a fogyást 2 szuperhatékony zöldség. A levelek színe egyértelműen az egészséget szolgálja, így érdemes belőle minél többet fogyasztani. De nem csak a megszokott módokon, hanem jöhet a turmix és vele a karcsúság a bikiniszezonra – olvasható a Diéta és Fitnesz cikkében.

Ha eddig kételkedett a zöld turmix hatásosságában, mostantól kezdve biztosan nem fog. Az alábbi 2 összetevő garantálja, hogy ne csak lefogyjon, hanem egészségesen is éljen.

A zöld turmixok világa alapvetően más, mint a málnás vagy epres tejturmixoké. Ízük sokkal natúrabb, nyersebb és jobb, ha előre elfogadja, hogy semmilyen édes vonulat nincs benne. Cserébe viszont számos egészségügyi előnyük van. Tisztítják a vért és iszonyatos intenzitással serkentik a szervezet zsírbontó folyamatait.

Mindkettőt érdemes rendszeresen fogyasztani

A zöld turmixok 2 leghatékonyabb szereplője nem más, mint a spenót és a kelkáposzta. Hogy közülük melyik a jobb zöldség, arról igencsak megoszlanak a vélemények. A Popeye rajongók inkább a spenótra esküsznek, mivel sokkal lágyabb az íze, elkészítve pedig krémesebb. Aki viszont a rostosabb állagot szereti, a kelkáposzta mellé teszi le a voksát. Mindenesetre mindkét zöldség tele van ásványi anyagokkal, vitaminokkal és rendkívül erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. A kelkáposztalevelekben lévő rostok az emésztés serkentésével egyértelműen gyorsítják a fogyást. A bennük lévő, a szervezetünk számára elengedhetetlen összetevők alapján egyértelműen kimondható, hogy mindkettőt érdemes fogyasztani, akár felváltva, akár egyszerre. Ha a krémesebb, kevésbé rostos állagú turmixot kedveli, használjon nagyobb arányban spenótot, ha pedig sűrűbb, rostokban gazdagabb ételeket részesítse előnyben. A sűrű állagú szósz remekül használható gyors ebédnél, vacsoránál tésztákra vagy akár önálló köretnek is.

Az esetleges keserű ízek kompenzálására érdemes citrusféléket bevetni, igazán érdekes kompozíciókat eredményez a citrom vagy a narancs leve, mindkettő nagyon jól elveszi a keserű ízeket.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!