Az étkezésnek egyetlen tabutémája van

2022.04.26. 09:05

Utoljára lehet licitálni Warren Buffett jótékonysági ebédjére

Még egyszer utoljára idén nyáron lehet licitálni az ebédre, amelyet Warren Buffett amerikai milliárdos üzletemberrel költhet el a nyertes.

A világ legdrágább ebédjének árveréséből befolyt pénzt egy hajléktalanokat támogató kaliforniai alapítvány kapja.
Buffett, a Berkshire Hathaway cég ügyvezetője a világjárvány kitörése előtt húsz éven át évente egyszer hirdette meg a jótékonysági akciót, hogy a Glide Alapítványt támogassa. Az elmúlt két évben elmaradt az ebéd, ám hétfőn a Glide bejelentette, hogy idén felélesztik a hagyományt.
2008 óta minden győztes licit meghaladta az egymillió dollárt (349 millió forint). Az évek során Buffett majdnem 34,5 millió dollárnyi adományt gyűjtött a szervezetnek.
Az utolsó, 2019-es aukción egy kriptovaluta-úttörő 4,5 millió dollárt fizetett azért, hogy együtt ebédelhessen a mágnással.
A Glide Alapítványra Buffett első felesége, Susie hívta fel a milliárdos figyelmét. Noha ő 2004-ben meghalt, a kapcsolat a szervezettel fennmaradt.
A 91 éves Buffett eddig még nem válaszolt az AP hírügynökség kérdésére, hogy az idei után miért hagyja abba az ebédaukciókat.
Az eBayen június 12-én indul az aukció 25 ezer dollárról, és június 17-én zárul. A győztes legfeljebb hét másik embert vihet az ebédre, amelyet a New York-i Smith and  Wollensky étteremben fogyasztanak el. Az asztali beszélgetés egyetlen tabutémája, hogy mit vásárol Buffett legközelebb.

Borítókép: Warren Buffett (Johannes Eisele/AFP)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!