Diéta és fitnesz

2022.08.28. 12:30

35 zseniális tipp a garantált karcsúságért

Gondjai vannak a kilókkal? Szeretne kisebb méretű nadrágot vásárolni az új szezonban? Vagy csak jó lenne visszanyerni a formáját a nyári pihenések során felszedett súly után? A Diéta és fitnesz összegyűjtötte, mire figyeljünk oda, hogy biztosan sikert érjünk el.

Illusztráció (Shutterstock)

 

Edzés 

1. Váltogassuk a különböző edzésfajtákat, hogy minél több területet sikerüljön átmozgatni

2. Az izom több kalóriát éget el, így minden héten iktassunk be 3 alkalommal 20-20 perc erősítést.

3. Amikor kocogni indulunk, iktassunk be sprinteket is, ez különösen hatékony a hasi zsírpárnák ellen.

4. Növeljük meg 5 perccel a megszokott kardio edzéseink hosszát.

5. Hétköznapi tevékenységeinkbe iktassunk mozgást is: fogmosás közben például végezzünk guggolásokat, telefonálás alatt pár kitörést vagy lábemelést.

6. Tartsunk a kanapé közelében néhány súlyzót, hogy tévézés közben, legalább a reklámok alatt kicsit mozogjunk.

7. Válasszuk lift helyett a lépcsőt, buszozásnál pedig szálljunk le 2 megállóval korábban.

8. Rakjunk be egy 10 perces videót vagy keressünk egy hasonló hosszúságú fitneszedzést az internetes megosztókon, és végezzük el most rögtön

köredzés.

Beautiful,Young,Athletic,Girl,In,Leggings,And,Top,Crouches,With
Fotós: Shutterstock


 

Otthon

9. Élvezettel együnk: étkezéseink 80%-át tegye ki a táplálkozás, 20%-át pedig az, hogy kiélvezzük a falatokat és átadjuk magunkat az ízeknek.

10. Tartsunk körültekintő és tervezett bevásárlást, így mindig lesz otthon egészséges és kímélő rágcsálnivaló ahelyett, hogy nassolásként édességhez nyúlnánk vagy rendelnénk egy pizzát.

11. Vezessünk étkezési naplót, melyben őszinték vagyunk magunkhoz – ez segít szembesülni esetleges bűnözéseinkkel.

12. Étkezési naplónkat akár megoszthatjuk közeli hozzátartozóval, baráttal is, hogy ez még inkább kontrollként hathasson ránk.

13. Készítsünk magunkról minden héten egy egész alakos fotót, lehetőleg ugyanabban a pózban és ruhában. Így nyomon tudjuk követni a változást.

14. Amikor idegességünkben, unalmunkban vagy bánatunkban étel után nyúlnánk, induljunk inkább sétálni, vegyünk elő egy jó könyvet vagy hívjuk fel valamelyik barátunkat.

15. Minden nap aludjunk legalább 7 órát. Így nem fogjuk szükségét érezni annak, hogy szénhidrát-bombákkal tartsuk magunkat ébren másnap.

16. Tartsunk a hűtőben szeletelt gyümölcsöt és zöldséget. Így könnyen és gyorsan tudunk nassolni egészséges finomságokat, ha ránk törne a vágy.

17. Száműzzük otthonunkból a hizlaló nasikat és a gyorsételeket!

18. Ha alakunk miatt házon kívül szívesebben is hordunk bő ruhákat, otthon viseljünk gyakran testhez álló darabokat. Ez segít szem előtt tartani a céljainkat.

Young,Woman,Eating,Healthy,Food,Sitting,In,The,Beautiful,Interior
Fotós: Shutterstock

 

Étkezések

19. Reggelizzünk 300-400 kalóriának megfelelő, rostban gazdag ételt, mely energiát ad a nap első óráira.

20. A reggeli fontos, de azt se felejtsük, hogy legjobb ébredés után 1 órán belül megtenni. Ez a legkedvezőbb ugyanis az anyagcserénknek.

21. Reggelink tartalmazzon legalább 10-15 gramm fehérjét és 10 gramm rostot. Előbbi az éhség elkerülésében segít, utóbbi pedig kedvez az anyagcserének.

22. Ebédre 400-600 kalóriának megfelelő, tápláló ételt együnk. Ha lehet, már készítsük el előző nap, reggel csak kapjuk fel a dobozt és vihetjük magunkkal a munkába.

23. Ha ebédre előre elkészített vagy meleg étel helyett szendvicset fogyasztunk, akkor vaj vagy szendvicskrém helyett válasszunk hozzá avokádót, esetleg mandula- vagy mogyoróvajat.

24. Vacsoránk legyen 400-600 kalóriának megfelelő, lehetőleg könnyű étel.

25. Vacsorára fogyasszunk sok zöldséget, ha főzni támad kedvünk, akkor rágózzunk közben, így kevésbé lesz kedvünk kóstolgatással nassolni.

26. Vágjuk a zöldségeket és általában véve minden falatot minél nagyobbra. Így többet kell majd rágnunk, hogy lenyeljük, ez pedig hamarabb okoz jóllakottság érzést.

Funny,Man,Sees,The,Sweet,Cake,In,The,Fridge
Fotós: Shutterstock

Édességek 

27. Minden nap fogyasszunk pár falat édességet napközben, hogy elkerüljük a sóvárgást. Így a nap végén biztosan nem falunk be egy tábla csokoládét.

28. Ha folyamatosan édességre vágyunk, akkor növeljük a fehérjeadagot. Higgyük el, működik!

29. Kortyolgassunk desszertként turmixokat. Hasonló az élmény, mint a sütievés, mégis jóval diétásabb és egészségesebb.

30. Készítsünk otthon saját, alacsony zsírtartalmú jégkrémet vagy teljes kiőrlésű süteményt. Ha mindenképpen édességre vágyunk, akkor sokkal jobban járunk ezekkel, mint a bolti készítményekkel.

 

Mit tegyünk, együnk a munkahelyen a karcsúságunk érdekében? Az 5  tuti tippet a Diéta és fitnesz oldalon, ide kattintva lehet elolvasni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!