Helytakarékosan

2022.08.21. 16:10

Vissza az iskolába: milyen legyen a tanulósarok?

Válasszunk kényelmes és praktikus bútorokat, hogy a szoba lakója szívesen lásson neki a házi feladatnak.

Forrás: Shutterstock

Az íróasztal mint a tanulósarok legfontosabb bútora, gyakran egy bútorkombináció része. Ilyenkor a galériaágy a munkaállomás fölött fut végig vagy derékszögben befordul, amivel rengeteg helyet takaríthatunk meg - írja a Lakáskultúra. Amennyiben több gyerek van a családban, érdemes számukra külön háló- és játszó-tanuló szobát kialakítani. Az egyik falhoz kerüljön a hosszú asztallap – lábként használhatunk fiókos tárolókat –, hogy a testvérek kényelmesen egymás mellett ülve tanulhassanak. Persze előfordulhat, hogy az apró gyerekszobába nem fér be az íróasztal, néhány szülő pedig attól tart, hogy egy elsős-másodikos kisdiák még nem tud egyedül tanulni.

Hagyomány elrendezéssel

Szükséghelyzetben a nappali vagy a közösségi tér egy nyugalmas sarkát jelölhetjük ki erre a célra. Egy elmozdítható, fékezhető görgőkkel felszerelt asztalt akár odébb is húzhatunk, hogy kényelmesen elférjünk, amikor segíteni szeretnénk a tanulásban. 

Ha megfelelő méretű a gyerekszoba, a tanulósarok hagyományos berendezése a legjobb megoldás.

 Egy megfelelő nagyságú íróasztal a hozzá tartozó ergonomikus székkel, előrelátóan megtervezett világítással és tárolókkal.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Fotó: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!