Napi cukiság

2022.08.24. 11:00

Ukrajnából mentett oroszlánkölyök érkezett a Nyíregyházi Állatparkba (videó)

Először egy ungvári család fogadta be az állatot.

Az Ukrajnából mentett 9 hetes nőstény kis oroszlán játék közben

Forrás: Nyíregyházi Állatpark Facebook-oldala

Újabb mentett állat érkezett a háború sújtotta Ukrajnából a Nyíregyházi Állatparkba. A kelet-ukrajnai Melitopol állatkertjéből menekítettek ki kárpátaljai és kelet-ukrajnai magánszemélyek egy 9 hetes nőstény kisoroszlánt. Az állatot először egy lelkes állatvédő ungvári család fogadta be, de világossá vált számukra, hogy ez hosszú távon nem lesz megoldás az állat számára, így megkeresték állatparkunkat

– tájékoztatta a szon.hu-t Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark osztályvezetője.

A SóstóZoo munkatársai kedden a hatóságok segítségével a határ mellett vették át az állatot, amely az általános állatorvosi vizsgálat és a vakcinázás után a park egyik, nagymacska nevelésében tapasztalt állatgondozójának otthonába került, hiszen eddig is emberek nevelték.

A kölyök fő tápláléka egy ideig még a tejpótló tápszer lesz, de hamarosan megkezdődik az átszoktatása a szilárd takarmányra is. A jelenleg 6 kilogrammos nagymacskát fokozatosan fogják visszavadítani a Nyíregyházi Állatpark munkatársai, hogy később a park oroszlánfalkájának teljes jogú tagja legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!